In ultimul timp am cam ramas in pana de bani si nu am platit niste rate la banca. Acum am gasit sa imprumut 1000 eur pentru o perioada de 4 luni, dar mi se cere garantie apartamentul. Intrebarile mele sunt:
- Daca este trecuta si sotia pe contractul de vanzare cumparare trbuie sa vina si ea la notar?
- Pot sa fac, doar eu, actul la notar?
- Ce documente imi mai trebuie?
- La ce trebuie sa fiu atent?
Pentru asa un imprumut redus nu se merita sa garantezi cu un imobil , deasemenea este nevoie de acordul sotiei pentru ca sunteti coproprietari .
Daca nu platesti la timp , este posibil sa fie inserate in contract clauze de penalitati foarte mari, deci nu se cade, sau daca nu se achita datoria sa inceapa executarea silita a imobilului .
Pentru 1000 eur, riscati sa pierdeti apartamentul, mai bine gasiti alta solutie. In cel mai rau caz va preia o firma de recuperare, desi nu ar trebui sa ajungeti acolo, deoarece si ei sunt camatari dar cu acte in regula.
Firma de recuperare nu anunta si nu incheie un contract cu clientul (imprumutatul) cand preia creantele de la banca. Suna in disperare, ameninta, nu tin cont ca este zi sau noapte, zi lucratoare sau nelucratoare. Preia creantele cu o suma si clientului ii comunica alta suma. Asa ca sunt tot camatari, dar....mai mici.