avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 557 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Bani imprumut cu garantie imobiliara
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Bani imprumut cu garantie imobiliara

In ultimul timp am cam ramas in pana de bani si nu am platit niste rate la banca. Acum am gasit sa imprumut 1000 eur pentru o perioada de 4 luni, dar mi se cere garantie apartamentul. Intrebarile mele sunt:
- Daca este trecuta si sotia pe contractul de vanzare cumparare trbuie sa vina si ea la notar?
- Pot sa fac, doar eu, actul la notar?
- Ce documente imi mai trebuie?
- La ce trebuie sa fiu atent?
Cel mai recent răspuns: catalinm75 , utilizator 21:56, 22 Septembrie 2015
Pentru asa un imprumut redus nu se merita sa garantezi cu un imobil , deasemenea este nevoie de acordul sotiei pentru ca sunteti coproprietari .
Daca nu platesti la timp , este posibil sa fie inserate in contract clauze de penalitati foarte mari, deci nu se cade, sau daca nu se achita datoria sa inceapa executarea silita a imobilului .
Aveți grijă să nu fie un cămătar. Doar ei cer garanție imobiliară. Pentru 1000 eur nici nu au voie să execute imobilul.
Pentru 1000 eur, riscati sa pierdeti apartamentul, mai bine gasiti alta solutie. In cel mai rau caz va preia o firma de recuperare, desi nu ar trebui sa ajungeti acolo, deoarece si ei sunt camatari dar cu acte in regula.
Nu sunt cămătari. Ei nu dau împrumut nimic. Doar cumpără o creanță pe maxim 10 % din valoarea ei. Mai degrabă sunt speculanți.
Firma de recuperare nu anunta si nu incheie un contract cu clientul (imprumutatul) cand preia creantele de la banca. Suna in disperare, ameninta, nu tin cont ca este zi sau noapte, zi lucratoare sau nelucratoare. Preia creantele cu o suma si clientului ii comunica alta suma. Asa ca sunt tot camatari, dar....mai mici.

Alte discuții în legătură

Contract imprumut-persoane fizice-executare hotindumitru hotindumitru sunt din iasi si din cauza unor probleme am lasat apartamentul amanet la un camatar...si pt 10.000 de euro mia cerut camata 22.000 euro.iar in contract care la ... (vezi toată discuția)
Credit fara ipoteca ! infolegi infolegi In cazul creditului de nevoi personale se poate face executare silita pe proprietati ( casa, masina, etc ) daca in contract au fost specificate ca si garanti ... (vezi toată discuția)