avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1718 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Risc maternal
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Risc maternal

Buna ziua. Medicul de la medicina muncii mi a aprobat dosarul pt risc maternal. Eu am avut 90 de zile de concediu medical. Acum medicul de familie spune ca nu poate sa imi dea concediu cu risc pt ca am avut concedii de la medicul specialist. Medicul specialist spune ca nu poate sa imi dea decat o scrisoare medicala catre medicul de familie, pt ca el nu are cabinet in spital ca sa poata da concedii. Pana la urma cine trebuie sa imi dea acest concediu. Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 13:30, 21 Septembrie 2015
1. Din OUG 96/2003 privind protecţia maternitãţii la locurile de muncã:

Art. 10
...
(2) Concediul de risc maternal se poate acorda, în întregime sau fracţionat, pe o perioadã ce nu poate depãşi 120 de zile, de cãtre medicul de familie sau de medicul specialist, care va elibera un certificat medical în acest sens, dar nu poate fi acordat simultan cu alte concedii prevãzute de legislaţia privind sistemul public de pensii şi alte drepturi de asigurãri sociale.
...

2. - Cred ca medicul specialist are dreptate.
- Intrebati si la Casa Judeteana de Asigurari de Sanatate (CJAS).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sarcina cu risc și medicina muncii Madalina Prise Madalina Prise Buna ziua! In cat timp este obligat angajatorul să anunțe medicina muncii că eu sunt însărcinată? Și dacă am o sarcina cu un risc foarte mare de a ... (vezi toată discuția)
Risc maternal alya87 alya87 buna ziua am si eu o intrebare sant insarcinata in 25 sapt de curand au aparut complicati la sarcina . medicul ginecolog ma anuntat ca am probleme si risc sa ... (vezi toată discuția)
Concediu de risc maternal retromusculo retromusculo Buna ziua, As dori sa stiu care sunt pasii in obtinerea concediului de risc maternal? multumesc (vezi toată discuția)