avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1067 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Reexaminare obtinere permis auto dupa condamnare
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Reexaminare obtinere permis auto dupa condamnare

Buna ziua
Am fost condamnat la 1 an cu suspendare si doresc sa redobandesc persmiul de conducere. Pot sustine examenul sau trebuie sa ma reabilitez?
Mai jos este sentinta :
14.12.2011
Ora estimata:
Complet: C1-penal
Tip solutie: Condamnare
Solutia pe scurt: În temeiul art. 87 alin. 1 din O.U.G. 195/2002, în condiţiile art. 3201 alin. 7 C.p.p., condamnă pe inculpatul XXXXX pentru săvârşirea infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui autoturism, având în sânge o îmbibaţie alcoolică ce depăşeşte limita legală, la pedeapsa de 1 an închisoare. Face aplicarea dispoziţiilor art. 71 rap. la art. 64 lit. a şi b Cod penal, cu excepţia dreptului de a alege. În baza art. 81 şi 82 C. pen. suspendă condiţionat executarea pedepsei pe o perioadă de 3 ani, termen de încercare. În baza art. 71 alin. 5 C. pen. suspendă executarea pedepsei accesorii pe durata termenului de încercare de mai sus. În baza art. 359 C. proc. pen. atrage atenţia inculpatului asupra disp. art. 83 C. pen., privind revocarea suspendării condiţionate în cazul săvârşirii unei alte infracţiuni în termenul de încercare. În baza art. 191 alin. 1 C.p.p. obligă inculpatul să plătească statului suma de 250 lei, cheltuieli judiciare, din care suma de 200 lei, reprezentând onorariul apărătorului din oficiu, urmează a fi avansată către Baroul Argeş din fondurile Ministerului Justiţiei. Cu recurs în 10 zile de la pronunţare. Pronunţată în şedinţă publică, azi, 14.12.2011.

Va multumesc

Alte discuții în legătură

Pot sa dau de permis dupa 1 an cu suspendare??? iorgalaurentziu iorgalaurentziu Buna ziua Am fost condamnat la 1 an cu suspendare si doresc sa redobandesc persmiul de conducere. Pot sustine examenul sau trebuie sa ma ... (vezi toată discuția)
Infractiuni privind circulatia pe drumurile publice (o.u.g nr. 195/2002) iorgalaurentiu iorgalaurentiu Buna ziua Astazi am primit pronuntarea dosarului si nu am inteles in totalitate verdictul. Aceasta este hotararea: \"În temeiul art. 87 alin. 1 din ... (vezi toată discuția)
Reabilitare judecatoreasca ... cum se procedeaza in cazul meu ? gutti gutti Buna seara .. mai jos am pus hotararea judecatoreasca .. am achitat cheltuieli de judecata nu am mai facut nici o nefacuta in acest timp ... intrebarea mea ... (vezi toată discuția)