avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 824 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025: Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Vanzare auto de pe societate catre pers. fizica
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Vanzare auto de pe societate catre pers. fizica

Buna ziua,
societatea vrea sa vanda auto catre pers. fizica dar in evidentele contabile nu este amortizata complet: se poate vinde pe factura si intcomi contract de vanz-cumparare la o valoare mai mica decat valoarea de intrare in contabilitate, mai are 4 luni de calcul al amortizarii complete, societatea este platitoare de TVA.
multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: ContSters294670 , utilizator 23:42, 24 Octombrie 2015
Se poate vinde la valoarea ramasa in contabilitate,nu la valoarea de intrare.Daca valoarea ramasa este mai mare decat valoarea de piata,atunci trebuie sa se vanda la licitatie ,fie la o valoare determinate de un evaluator autorizat pentru a nu exista suspiciuni ca vanzarea s-a facut la un pret inferior pretului de piata,avand in vedere ca e vorba despre o persoana fizica, care ar putea fi chiar unul dintre asociati.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cheltuielile generate de pierderea inregistrata la scoaterea din evidenta contabila a unor active retrocedate este deductibila fiscal? c_neacsu c_neacsu In urma unei Sentinte civile emise de Tribunal, sentinta definitiva si irevocabila, s-a stabilit retrocedarea unui imobil si a unui teren din patrimoniul ... (vezi toată discuția)
Amortizare auto golf 5 georgianan georgianan buna ziua!am o nelamurire,,,poate ma puteti ajuta... in 2005 am achizitionat o masina, cu leasing pe un an...durata de amortizare s-a pus 5 ani , urmand sa se ... (vezi toată discuția)
Amortizare manolacheflorentina manolacheflorentina achizitionez mijloc fix=30000lei amortizez din el= 5000lei vreau sa-l vand doar cu 10000 intrebarea mea este: sunt obligata sa-l vand cu 25000 lei ? ce ... (vezi toată discuția)