avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 702 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Recuperare timbru mediu
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Recuperare timbru mediu

Buna ziua! Am inteles ca sumele achitate in bzza oug 9/2013 se recupereaza in intregime in temeiul og 40/2015, doar prin cerere adresata finantelor . Oare e adevarat?
Cel mai recent răspuns: Lăzăruţiu Lucian , Avocat 10:40, 25 Septembrie 2015
Timbrul de mediu nu se recupereaza. OG 40/2015:

Art. 12. - (1) Contribuabilii care au achitat taxa speciala pentru autoturisme si autovehicule, taxa pe poluare pentru autovehicule sau taxa pentru emisiile poluante provenite de la autovehicule, potrivit reglementarilor legale in vigoare la momentul inmatricularii, pot solicita restituirea acesteia prin cerere adresata organului fiscal competent, in termenul de prescriptie prevazut de Ordonanta Guvernului nr. 92/2003 privind Codul de procedura fiscala, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recuperare timbru de mediu PaulHaiducu PaulHaiducu Buna ziua! Ce trebuie facut pt. recuperarea Timbrului de mediu? Multumim! (vezi toată discuția)
Recuperare taxa de mediu SimonaGologan SimonaGologan Buna seara Am recuperat taxa de mediu platita in noiembrie 2008, in octombrie 2013, anul trecut in februarie am data in judecata Administratia Financiara ... (vezi toată discuția)
Restituire taxa prima inmatriculare emilio67 emilio67 Buna ziua. Am o nelamurire... Pentru o masina din Mai 2007 (nou cumparata) pentru care am platit taxa de prima inmatriculare se poate cere restituirea ... (vezi toată discuția)