avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 399 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Exploatare teren agricol de catre persoana necunoscuta
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Exploatare teren agricol de catre persoana necunoscuta

Buna ziua. Sunt proprietarul unui teren agricol intabulat si am descoperit ca acesta a fost cultivat cu floarea soarelui.

Primaria, in urma adresei facute, raspunde ca nu detine date cu privire la persoana care a cultivat terenul dar cunoaste faptul ca mai multi proprietari au vandut terenurile unor persoane fizice sau juridice si ca suspiciunea mea ca terenul sa fi fost declarat la APIA nu este posibila intrucat cererile de subventie sunt insotite de documente de proprietate etc.

APIA raspunde ca in urma suprapunerii hartilor cadastrale cu blocurile fizice din Sistemul de identificare a parcelelor agricole, tarlaua respectiva este situata in blocul fizic x, solicitandu-se sprijin pentru suprafetele cultivate cu floarea soarelui. Totodata, exploatarea acestor terenuri fara acordul meu excede sfera de competenta APIA si ca agentia nu are atributii de a interveni asupra relatiilor intre parti.

Am observat anul trecut, dupa efectuarea succesiunii.

Cu doua raspunsuri evazive, ce este de facut?
Cel mai recent răspuns: CristiGrs , utilizator 11:56, 29 Septembrie 2015
Buna ziua,
Va puteti adresa parchetului de pe langa judecatoria pe raza careia se afla terenul cu o plangere in rem pentru tulburare de posesie, art 256 C.P macar pentru a afla cine a cultivat terenul.
Mai puteti sa aflati cine va recolta (stasnd in zona in perioada recoltarii floarei soarelui) acel teren si sa-l chemati in judecata civila.
Vedeti si prin vecini cine este si-l puteti chema in instanta. Intr-un sat este imposibil sa nu se stie cine a cultivat terenul dumneavoastra.
APIA nu are atributii de a interveni intre parti, dar daca a acordat subventie ptr terenul dvs altei persoane decat proprietarului, inseamna ca a si primit actele necesare ptr aceasta.
In cazul dvs, ptr a primi altcineva decat dvs bani de la APIA este necesar un contract de arenda, insotit de act de proprietate si de adeverinta de la primarie.
In orice varianta, primaria a eliberat acea adeverinta, daca s-a luat subventie de la APIA.
V-ati deschis agricol la primarie? Sunteti singurul mostenitor?

Ultima modificare: Luni, 28 Septembrie 2015
carmen2010, utilizator
Av. Gabriel Klein Kiritescu a scris:

Va puteti adresa parchetului de pe langa judecatoria pe raza careia se afla terenul cu o plangere in rem pentru tulburare de posesie, art 256 C.P macar pentru a afla cine a cultivat terenul.

Nu sunt îndeplinite elementele constituitive ali infracțiunii de tulburare de posesie.
Pe noul cod penal fapta nu mai e infracțiune. Vedeți textul de la art. 256 cod penal. Ocuparea trebuie să se facă prin violenţă sau ameninţare ori prin desfiinţarea sau strămutarea semnelor de hotar.

Oricum, din situația de fapt redată nici pe vechiul cod nu era tulburare de posesie deoarece terenul respectiv nu se afla în posesia efectivă a proprietarului.
Eu zic sa adunati dvs. recolta sau daca nu vreti sa va bateti capul cu asta, platiti un tocator sa intre acolo si distrugeti toata recolta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Actiune granituire sau se poate si altfel ? telecomanda telecomanda Va rog daca se poate in a da un sfat cat mai clar. Nepoata 56 ani impreuna cu o matusa de 68 ani de la tara au un teren agricol la tara. Detine Titlu de ... (vezi toată discuția)
Asociatie agricola imi cultiva terenul agricol fara aprobarea mea mihail_cc mihail_cc Buna ziua, Acum 5 ani am cumparat un teren agricol in jud. Ialomita. Din urmatorul an, cand am vrut sa il cultiv am constatat ca terenul era deja ... (vezi toată discuția)
Vreau ca terenul meu sa nu fie lucrat de nimeni adir2005 adir2005 Detin un hectar de teren agricol, la 200 Km de domiciliu, lucru ca imi face imposibil sa il lucrez acel teren. In fiecare an, ajung de 2-3 ori in acea ... (vezi toată discuția)