avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 809 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Transfer propietate
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Transfer propietate

Buna . Ma numesc Artur si as avea nevoie de putin ajutor. Am cumparat un apartament inpreuna cu parintii mei la care ei au pus 70 % iar eu 30% . Initial a fost intabulat pe ei dar acum am dori sa il trec pe mine , ei locuind la casa inpreuna cu fratele meu iar eu stau in apartament . Cum sa fac sa platesc mai putine taxe ca taxele sunt foarte mari dar in acelasi timp sa nu am riscul ca fratele meu poate cere parte si din apartament nu doar din casa . Pot parinti sa il doneze sau sub ce forma sa fac ca sa nu am probleme ulterior .Multumesc anticipat pentru ajutor
Cel mai recent răspuns: Iuliana Cermak , Avocat 11:10, 16 Iulie 2009
Va recomand sa incheiati cu parintii un contract de vanzare-cumparare in forma autentica la notar. In asa fel sunteti acoperit din punct de vedere legal.
Daca parintii va vor dona apartamentul, dupa decesul acestora, fratele dvs. poate cere raportul donatiilor daca aceasta donatie incalca rezerva succesorala...
Daca va incheie act de vanzare-cumparare, dupa decesul parintilor, fratele poate solicita reductiunea acestui act (art.845 C.civ.).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire alexa30 alexa30 Suntem 4 frati ,tatal meu la doi dintre tratti fratii mei lea facut case ,la celalalt frate Ia cumparat un teren pe care sia construit o casa , in casa in ... (vezi toată discuția)
Donatie intre parinti si proaspat casatoriti imih imih Buna seara, Parintii prietenei mele au un apartament, prietena mai are un frate. S-a hotarat ca dupa casatoria noastra, sa ne dea noua apartamentul Stiu ... (vezi toată discuția)
Contract de vanzare cumparare cu clauza de intretinere LOREDANITA LOREDANITA Buna seara, Parintii mei doresc sa imi faca un contract de vanzare cumparare cu clauza de intretinere pentru imobilul in care acestia locuiesc. Mentionez ca ... (vezi toată discuția)