avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 457 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Clauze contractuale
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Clauze contractuale

Intr.un contract de locatiune,proprietar pers fizica,chirias pers juridica se aplica clauza din codul civil conform careia chiriasul poate denunta contractul cu un preaviz de 60 zile,sau se aplica clauzele specificate de parti?multumesc daca se poate si argumentati...
Cel mai recent răspuns: MihaiPetru , utilizator 13:45, 28 Septembrie 2015
Se aplica in continuare preved.art.1825 NCPC,termenul de 60 zile. ptr. notiifcare de catre locatar a denuntarii unilaterale.Conform art.1825(1)NCPCteza finala"Orice clauza contrara este considerata nescrisa."Legea- Codul Civil -nu prevede ca sunt aplicabile alte norme juridice ptr.persoane juridice.
Buna ziua!
In opinia mea, trebuie tinut cont de prevederile art 1778, alin 3 din Noul Cod Civil care mentioneaza ca "Locatiunea spatiilor destinate exercitarii activitatii unui profesionist este supusa prevederilor prezentei sectiuni, precum si dispozitiilor art. 1824 si 1828-1831".

Observam ca legiuitorul a exclus aplicabilitatea art 1825 alin. 1 in cazul locatiunii spatiilor destinate exercitarii activitatii unui profesionist, art 1825 alin 1 fiind articolul care stabilea ca "Dacă închirierea este pe durată determinată, locatarul poate denunţa unilateral contractul prin notificare, cu respectarea unui termen de preaviz de cel puţin 60 de zile. Orice clauză contrară este considerată nescrisă."

Astfel, prevederile art. 1825 raman aplicabile doar "in materia inchirierii locuintelor".

In opinia mea, daca nu vorbim de un contract pe durata nedeterminata, se vor aplica prevederile contractuale referitoare la denuntare/incetare.

Cu stima,
~ Conținut șters la cerere ~

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata chiriei specificate in contract, mai mica decat cea reala geoeric geoeric Am incheiat un contract de inchiriere cu proprietarul unui spatiu comercial pe o per de 2 ani si suma de 500 lei, dar in realitate ii dau 2000 lei. De luna ... (vezi toată discuția)
Locatiune Ioanastt Ioanastt Daca inchei un contract de locatiune a unui apartament pe durata determinata (de ex, din aprilie pana in octombrie) si peste 3 luni nu mai doresc sa raman, ... (vezi toată discuția)
Denuntare unilaterala contract inchiriere aleodor27 aleodor27 Poate fi denuntat unilateral un contract de inchiriere pe perioada determinata(conf. art.1276 ALIN.2 NCC), in conditiile in care nu a fost prevazuta aceasta ... (vezi toată discuția)