avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 626 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Suspendare raporturi de serviciu, obligatie completare ...
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Suspendare raporturi de serviciu, obligatie completare declaratii de avere si interese?

Daca un functionar public solicita suspendarea raporturilor de serviciu pentru ingrijire copil pana la doi ani, are obligatia sa completeze declaratia de avere respectiv declaratia de interese?
Cel mai recent răspuns: Danaioana , utilizator 09:48, 8 Octombrie 2015
Da. Are obligatia sa le completeze o data la suspendarea raportului de serviciu si inca o data la revenirea pe post.
Conform art.4, alin.2 din Legea nr.176/2010, ''persoanele suspendate din exercitiul functiei sau al demnitatii publice pentru o perioada ce acopera integral un an fiscal vor actualiza declaratiile in termen de 30 de zile de la data incetarii suspendarii''.
Ca urmare, functionarul public va completa declaratia de avere si de interese doar cand revine pe post, in termen de 30 zile.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Declaratia de avere in cazul in care functionarul public a avut raportul de serviciu suspendat IORDANA IORDANA Un funcţionar public care in anul 2010 a avut raportul de serviciu suspendat depune declaratia de avere si interese? (si-a reluat activitatea in aprilie ... (vezi toată discuția)
Actualizare declaratie avere si interese la incheierea colaborarii costud costud O perioada am detinut o functie pentru care depuneam anual declaratie de avere si interese. In martie 2015 am renuntat la respectiva functie si mi s-a ... (vezi toată discuția)
Declaratia de avere si declaratia de interese lisav lisav Buna ziua, Sunt functionar public-Resurse umane si am primit prin Dispozitia primarului atributii referitoare Declaratiile de avere si interese ale ... (vezi toată discuția)