avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 484 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Instiintare de la parchet
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Instiintare de la parchet

Buna ziua.
Am si eu o intrebare, daca ma puteti lamuri si pe mine.
Am primit azi o instiintare pe numele meu, pusa in usa pt ca eram la serviciu
Instiintarea este din partea Parchetului de pa langa Judecatoria orasului meu de domiciliu
Mi se spune ca in conformitate cu prev, art 260 si art. 261 C. pr. pen. va instiintam ca la data .....ora ....am procedat la afisarea prezentei , nefiind indeplinite conditiile de inmanare a solutiei, in cauza ce formeaza obiectul dosarului penal nr.....
Va comunicam ca sunteti in drept sa va prezentati dupa 4 zile de la afisarea prezentei , dar nu mai putin de 15 zile de la afisare , pentru inmanarea solutiei la sediul Parchetului de pa langa judecatoria......
de asmenea, mentionam ca in cazul in care fara motive temeinice nu va prezentati pentru comunicarea actelor de procedura in termenul de 15 zile actele de procedura se vor considera comunicate la implinirea acestui termen.

Eu am o neclaritate ...la ce se refera aceasta instiintare?
sunt cumva urmarit penal ,acuzat de ceva?

Am facut o plangere la politie pt furtul unui telefon in luna iunie. am fost chemat de mai multe ori la politie sa dau mai multe declaratii , dupa care la indemnul politistilor m-am impacat cu hotii
oare despre acest dosar o fi vorba?

daca nu ma prezint are ceva? voi fi amendat?
Cel mai recent răspuns: Maxi19 , utilizator 15:42, 2 Aprilie 2024
Pe documentul afisat pe usa apartamentului ar fi trebuit sa fie precizat numarul dosarului,unitatea Ministerului Public emitenta
Dv sunteti singurul care cunoaste eventualele sesizari adresate autoritatilor
Daca aveti cunostiinta ca ati sesizat parchetul despre furtul telefonului,ar trebui sa cunoasteti numarul dosarului care are drept obiect plangerea dv
Dupa intelegerea cu partile adverse,ati informat oficial autoritatile ca nu mai aveti niciun fel de pretentii ?
Posibil ca parchetul sa fi solutionat plangerea formulata de dv referitoare la furtul telefonului si sa va cheme pentru comunicarea solutiei
Este de preferat sa dati curs citatiei,pentru a va informa la fata locului
Instiiintarea se refera la comunicarea unei solutii dispuse in dosarul cu nr. pe care il aveti mentionat in instiintare.
Daca ati formulat o plangere atunci probabil ca este vorba de solutia dispusa in acea cauza, Prezentati-va la Parchet si asa o sa va lamuriti exact despre ce este vorba.
Buna seara!

Nu va amendeaza nimeni daca nu va prezentati. Puteti ridica oricand ordonanta. Este vorba de solutia din dosarul de furt. Probabil renuntarea la urmarire penala, intrucat v-ati impacat cu faptuitorii.

Cu stima.
Daca s-au impacat se dispune clasarea, nu renuntarea la urmarire penala.
Daca tot tineti sa fiti exacti, institutia impacarii inlatura caracterul penal al faptei.
Prin urmare se dispune incetarea urmaririi penale, si clasarea dosarului, pe motiv ca a intervenit impacarea partiilor.

Cat despre citatia afisata la domiciliul dvs. eu zic sa mergeti pana acolo.
Nu stiu de unde sunteti, dar in Bucuresti comunicarea unei solutii dispuse de catre procuror se face prin posta. Ca regula.
Iar daca s-a deplasat un agent procedural pana la domiciuliul dvs. pentru a va inmana o citatie, este posibil sa fie vorba de altceva.

Cine stie! :wassat: Sau, poate nu e nimic, asa cum au spus colegii.
Totusi, verificati datele din dosarul de furt in care ati depus plangere.

Alte discuții în legătură

Instiintare parchet August88 August88 Buna ziua! Am si eu o nelamurire,acum cateva zile am gasit o instiintare pe numele meu,pusa in usa. Instiintare precizeaza faptul ca in conformitate cu prev, ... (vezi toată discuția)
Înștiințare parchet ut98 ut98 Bună ziua. Astăzi am găsit în poștă o înștiințare pe numele meu: \"Instiintarea este din partea Parchetului de pa langa Judecatoria orasului meu de ... (vezi toată discuția)
Bună ziua. vă rog să mă ajutați. o cunoștință a fost ... anonim1896 anonim1896 Bună ziua. Vă rog să mă ajutați. O cunoștință a fost implicată într-un furt la un supermarket acum 3 luni, în valoare de 60 de lei. Atunci nu ii s-a ... (vezi toată discuția)