avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 479 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Instiintare de la parchet
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Instiintare de la parchet

Buna ziua.
Am si eu o intrebare, daca ma puteti lamuri si pe mine.
Am primit azi o instiintare pe numele meu, pusa in usa pt ca eram la serviciu
Instiintarea este din partea Parchetului de pa langa Judecatoria orasului meu de domiciliu
Mi se spune ca in conformitate cu prev, art 260 si art. 261 C. pr. pen. va instiintam ca la data .....ora ....am procedat la afisarea prezentei , nefiind indeplinite conditiile de inmanare a solutiei, in cauza ce formeaza obiectul dosarului penal nr.....
Va comunicam ca sunteti in drept sa va prezentati dupa 4 zile de la afisarea prezentei , dar nu mai putin de 15 zile de la afisare , pentru inmanarea solutiei la sediul Parchetului de pa langa judecatoria......
de asmenea, mentionam ca in cazul in care fara motive temeinice nu va prezentati pentru comunicarea actelor de procedura in termenul de 15 zile actele de procedura se vor considera comunicate la implinirea acestui termen.

Eu am o neclaritate ...la ce se refera aceasta instiintare?
sunt cumva urmarit penal ,acuzat de ceva?

Am facut o plangere la politie pt furtul unui telefon in luna iunie. am fost chemat de mai multe ori la politie sa dau mai multe declaratii , dupa care la indemnul politistilor m-am impacat cu hotii
oare despre acest dosar o fi vorba?

daca nu ma prezint are ceva? voi fi amendat?
Cel mai recent răspuns: Maxi19 , utilizator 15:42, 2 Aprilie 2024
Quartila a scris:

Daca tot tineti sa fiti exacti, institutia impacarii inlatura caracterul penal al faptei.
Prin urmare se dispune incetarea urmaririi penale, si clasarea dosarului, pe motiv ca a intervenit impacarea partiilor.

Sunt foarte exact si la subiect, in schimb raspunsul dvs nu este unul corect.
Impăcarea înlătură răspunderea penală şi stinge acţiunea civilă.
Soluţiile de neurmărire şi netrimitere în judecată din N.C.P.P. sunt clasarea si renuntarea la urmarire penala. Prin urmare procurorul nu poate sa dispuna incetarea urmaririi penale, aceasta institutie era incidenta in fostul C.P.P. In cazul de fata, daca intervine impacarea se dispune clasarea, asa cum am precizat.


Datele de pe înștiințare "va înștiințam ca la data 02.04.2014, ora 14, am procedat la afișarea prezentei..." reprezinta data la care a fost trimisa înștiințarea?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Instiintare parchet August88 August88 Buna ziua! Am si eu o nelamurire,acum cateva zile am gasit o instiintare pe numele meu,pusa in usa. Instiintare precizeaza faptul ca in conformitate cu prev, ... (vezi toată discuția)
Înștiințare parchet ut98 ut98 Bună ziua. Astăzi am găsit în poștă o înștiințare pe numele meu: \"Instiintarea este din partea Parchetului de pa langa Judecatoria orasului meu de ... (vezi toată discuția)
Bună ziua. vă rog să mă ajutați. o cunoștință a fost ... anonim1896 anonim1896 Bună ziua. Vă rog să mă ajutați. O cunoștință a fost implicată într-un furt la un supermarket acum 3 luni, în valoare de 60 de lei. Atunci nu ii s-a ... (vezi toată discuția)