avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 147 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Date cu caracter personal
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Date cu caracter personal

As dori sa stiu daca o persoana juridica este obligata sa se inregistreze ca si operator de date cu caracter personal in cazul in care vrea sa faca personal o campanie de publicitate pentru firma sa? Sau doar dupa ce in prealabil s-a inregistrat ca operator de date cu caracter personal. Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Ares-3 , moderator 09:46, 11 Octombrie 2015
Cum ati gandit campania? Nu inteleg ce inseamna ca persoana juridica vrea s-o faca personal :) Colectati date personale de la clienti? Daca da, sunteti obligat sa notificati ANSPDCP in vederea inscrierii in Registru.

Aveti toate informatiile pe site-ul lor:
[ link extern ]

Adica daca am o lista de 100 de persoane juridice cu nume si email doar atat, si le trimit un email sunt obligat sa fiu inregistrat in registru? email-ul e data personala?
Multumesc.
Persoanele juridice nu au date personale, daca nu trimiteti si persoanelr fizice nu trebuie sa va inregistrati ca operator date cu caracter personal.
Legea 677/2001:
Art. 1.
(1) Prezenta lege are ca scop garantarea si protejarea drepturilor si libertatilor fundamentale ale persoanelor fizice, in special a dreptului la viata intima, familiala si privata, cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal.

Totusi, ar fi bine sa cititi aceste materiale:
[ link extern ]
[ link extern ] /

Daca aveti de gand sa trimiteti reclama de mai multe ori (periodic), mailul trebuie sa contina optiunea de dezabonare, pentru ca Legea nr. 365 din 7 iunie 2002 privind comerţul electronic spune asa:
Art. 6: Comunicările comerciale
(1)Efectuarea de comunicări comerciale prin poşta electronică este interzisă, cu excepţia cazului în care destinatarul şi-a exprimat în prealabil consimţământul expres pentru a primi asemenea comunicări.


~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

E-mail spam Istvan73 Istvan73 Buna ziua! Care sunt criteriile unei scrisori de intentie / oferta, ca sa fie legal, sa nu fie considerat spam? Si daca este vorba de o adresa de e-mail pe un ... (vezi toată discuția)
Publicitate nesolicitata - cum scap de ea? darian72 darian72 Primesc zilnic zeci de mesaje publicitare pe adresa de email. As dori sa nu mai primesc aceste mesaje. Daca ma inregistrez intr-un registru gen \\\\" no call ... (vezi toată discuția)
Un site de comert electronic e operator de date personale? thuareg thuareg Buna tuturor. Am o nelamurire. Administrez un site de comert electronic si implicit sunt o serie de useri care se inregistreaza cu date mai mult sau mai putin ... (vezi toată discuția)