avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 813 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Contestare amenda pentru deranjarea ordinii publice
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Contestare amenda pentru deranjarea ordinii publice

Salutare,

Acum 2 luni fratele meu (minor) a primit o amenda pentru deranjarea ordinii publice.
Pe scurt, s-a intalnit pe domeniul public cu un grup de prieteni care consumau bauturi alcoolice (bere), moment in care a venit echipajul de politie si i-a legitimat. El le-a explicat ca abia a ajuns si ca nu a luat parte la "infractiune".
Toate bune si frumoase pana in ziua in care ai mei s-au trezit cu chitanta pentru o amenda destul de mare in cutia postala.
In zilele urmatoare au mers ai mei la judecatorie si au facut contestatie.
Saptamana asta am primit o adresa de la judecatorie care spune asa:
Comunicare adresa.
Stimate domn,
In legatura cu dosarul avand datelede identificare de mai sus, in calitate de Petent, va comunicam ca in termen de 10 zile de la primirea prezentei comunicari, sub sanctiunea anularii cererii aveti de indeplinit obligatiile de mai jos:
A. Obligatia de a depune in exemplare urmatoarele acte:


Nota: Cu mentiunea de a indica mijloacele de proba pe care se sprijina plangerea contraventionala.
Cand dovada se face prin inscrisuri, se vor aplica, in mod corespunzator, dispozitiile art. 150 cod proc. civ.
Cand reclamantul doreste sa isi dovedeasca cererea sau vreunul din capetele acesteia prin interogatoriul paratului, va cere infatisarea in persoana a acestuia, daca paratul este persoana fizica. In cazul in care legea prevede ca intimatul va raspunde in scris la interogatoriu, acesta va fi atasat cererii de chemare in judecata. Cand se cere dovada cu martori, se vor arata numele, prenumele si adresa martorilor.

In situatia in care o parte din obligatii le-ati indeplinit pana la data primirii prezentei, va rugam sa indepliniti si celelalte obligatii ce v-au fost puse in vedere pana la termenul precizat...

Nedumerirea mea este ce vrea sa spuna aceasta adresa. Cum ar trebui sa procedam in continuare.
Este absolut necesar sa contractam un avocat? (ideea e ca serviciile avocatului ar fi destul de scumpe, raportat la valoarea amenzii).

Va multumesc
Cel mai recent răspuns: utilizator_2015_05_04 , utilizator 09:43, 2 Octombrie 2015
Ce vârstă are minorul ?
Ce vârstă are minorul ?

17 ani
Chiar nu stie nimeni?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intrebare cu privire la o "comunicare adresa" andrei70 andrei70 Buna ziua! Acum cateva luni de zile am fost oprit de un agent de circulatie ce PRETINDEA ca are probe fotografice cum ca eu nu as fi oprit la o trecere de ... (vezi toată discuția)
Procedura instanta - plangere contraventionala dobosancamelia25 dobosancamelia25 Buna ziua, Am primit urmatoarea, de la judecatoria, pe raza a carui judet am primit amenda, anul trecut: \"Stimată doamnă/Stimate domn, In ... (vezi toată discuția)
Contestatie dumutaadrianred dumutaadrianred S-a depus o contestatie pentru doua amenzi primite, iar dupa cateva 2 saptamani se primeste o comunicare de la judecatorie prin care se cere ,sub sanctiunea ... (vezi toată discuția)