avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 906 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Accident auto la intrare pe autostrada
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Accident auto la intrare pe autostrada

Traversam autostrada A3 ,Bucuresti-Ploiesti,nodul Gherghita si am vazut masini care intrau si ieseau din autostrada.Nu stiam daca este deschisa oficial circulatia si am profitat de prezenta a 2 muncitori de la santierul firmei Viarom Construct care executau lucrari conexe in zona sa intrebam daca s-a deschis circulatia.Acestia au raspuns ca da si ne-au intrebat incotro mergem indicandu-ne traseul.Nu era cazul la ora respectiva intrucat aveam treaba toata ziua intr-o localitate din zona.Am vazut ca bretelele si banda de accelerare si decelerare nu aveau parapeti,dar stiam ca si podul care traverseaza autostrada mult timp nu a avut ca asa-i la noi se face receptia fara ca lucrarea sa fie finalizata.Seara cand ne intorceam acasa,la Ploiesti am ales sa ne deplasam pe autostrda,desi nu era drumul cel mai scurt,insa doream sa facem diferenta ca timp de deplasare si sa numai traversam localitati.Si alegerea a fost dramatica,banda de acceleratie era nefinalizata,asa cum si ei au recunoscut urmand a se mai turna un strat de asfalt.Era cu griblura pe ea si la jumatate distanta din lungimea ei era rasturnat un reper pe calea de acces.Am incercat sa il evitam,masina a derapat,intrand intr-o gramada de piatra si un bloc de beton si in urma acestei coliziuni ne-am rasturnat.Masina a fost avariata total,numai noi pasagerii(soferul si sotia am iesit neavariati,sotia a fost singura care a solicitat investigatii medicale intrucat a avut ceva lovituri care au dat dureri ;hematoame si edeme in scurt timp).
Mentionez ca accesul pe autostrada nu era interzis nu avea niciun fel de indicatoare in sensul de lucrari,viteza redusa...,incepusem sa accelerez asa cum se fece la intrarea pe autostrada.
Au sosit 2 echipaje de politie la accident unul mai smecher decat altul,care ne-au spus ca nu e dechisa circulatia in nodul respectiv si ca am fost informati in gluma de salariatii firmei,iar masinile pe care le vedem o fac fraudulos.Au incercat sa ne determine sa declaram ca ne deplasam de la Bucuresti.....dar noi am cerut sa mergem sa analizam la intrare pe breteaua respectiva si te tot traseul unde sunt semnele de interzicere si bineninteles ca nu au vrut replicand ca ei sunt de la autostrada si ca nu e treaba lor si ca semnalizarea o face santierul care a mai primit o amenda si ca vor merge iar sa le mai aplice una,lucru care s-a si intamplat.Politia ne-a sugerat vazand avaria masinii sa contactam firma care executa lucrarea si cu siguranta vom cadea cu ei la o intelegere amniabila.Am aflat apoi ca s-a mai produs un accident nu cu o avarie atat de mare si ca intradevar firma a suportat reparatia.
Intrebarea noastra este cum este mai bine sa procedam.Am avut cateva contacte telefonice cu directorul general al firmei si apoi cu seful de santier, responsabilul cu protectia muncii convorbiri in care ne-au solicitat sa nu facem niciun demers catre instanta si nici sa nu expertizam paguba masinei pt ca vom cadea la intelegere amniabila.Astazi a venit acasa la noi seful de santier insotit probabil de responsabilul punctului de lucru de acolo ca sa le dam o copie a procesului verbal incheiat de politie si o copie a talonului masinii,pe care le-am dat prin redactarea unui proces verbal sub semnatura partilor si a unui martor.Au motivat ca le sunt necesare pt putea intocmi un memoriu justificativ sa poata scoate bani din cont pt despagubirea noastra.A sosit si intrebarea care ne sunt pretentiile pe care le comunicasem telefonic-sa ia ei masina avariata si sa faca ce vor cu ea si noua sa ne dea masina,chiar noua,pt ca masina desi este din aug 2011 are 32000km rulati,f bine intretinuta era ca si noua;nici o zgarietura,nimic.Asta in conditiile in care sotia urmeaza sa isi urmareasca starea sanatatii dupa accident pe termen lung,urmand ca perioada imediat urmatoare sa isi faca RMN la cap si zona cervicala la recomandarea neurochirurgului care costa ca fara bani trebuie asteptata programarea luni de zile.In acel "proces verbal"am specificat cererea noastra si le-am cerut un termen de rezolvare pe care nu a putut sa il comunice promitand doar verbal ca in una doua zile vom fi informati.
.
In procesul verbal incheiat de politie soferului i s-a dat avertisment,cica altfel nu se putea pt ca politia a venit la accident si constatarea se incheie numai sub aceasta forma si nu puteau fara sa aplice aceasta sanctiune ca altfel numai e accident.
Totodata cat au durat toate formalitatile cu salvare,politie ridicarea masinii,au mai patruns pe aceeasi bretea 2 masini in autostrada,chiar unul dintre medici si soferul platformei sesizand asta politiei la care ei au spus ca ar fi o intelegere tacita intre toti........politie si alte oficialitati,primarii localitatilor,santier,dar cu reglementari de circulatie,pe care nu ei le fac,ci santierul.
Va rugam sa ne indrumati care ar fi cea mai buna cale de ales in aceasta situatie,in conditiile in care noi suntem inca sub stare de soc desi accidentul s-a produs sambata 26 si suntem traumatizati desi facem consiliere psihologica.

Noi ne-am gandit ca sa mergem sa facem evaluarea pagubei la servisul unde este depusa si apoi sa facem si o contestatie de anulare a procesului verbal,desi un politist ne-a spus ca sanctiunea de amenda pe care a primit-o santierul anuleaza procesul nostru verbal.Asta in idee ca ei vor incerca sa exploateze sanctiunea de avertisment,sau sa amane rezolvarea,noi vrem sa pregatim actiunea pe demararea unui proces civil in instanta.

Alte discuții în legătură

Contestatie decizie politie accident usor alinbarbulescu alinbarbulescu Buna Ziua Am fost implicat intr-un accident usor cu un trolebuz. Pe scurt, mergand pe strasa Witing (face legatura intre Gara de Nord si Calea Plevnei) care ... (vezi toată discuția)
Plangere impotriva procesului-verbal de contraventie, politia rutiera sterianaconst sterianaconst Acum o luna am fost lovita de catre o autoutilitara care a dat in marsarier, soferul a recunoscut initial, dar nu avea nici un document asupra lui. A insistat ... (vezi toată discuția)
Consecintele neopririi la semafoare in trafic UzY3L UzY3L Salutare tuturor, Vreau sa stiu care sunt consecintele in cazul in care cineva mi-a sifonat/atins/julit/lovit masina in trafic iar eu nu opresc, avand in ... (vezi toată discuția)