buna ziua. de curand am fost condamnat penal cu suspendare (si perioada de incercare) si obligat sa platesc o suma de bani cu titlu de despăgubiri civile, reprezentând daune materiale catre o persoana juridica. intrebarea mea este in cat timp pot sau sunt obligat sa platesc aceasta suma? o pot plati esalonat avand in vedere ca momentan nu am o sursa sigura si constanta de venit?cum se rpocedeaza in aceasta situatie(ma refer la modalitatea de plata catre persoana juridica)?mentionez ca in decizia instantei nu s-a pronuntat un termen in legatura cu achitarea acestor daune. Va multumesc
Dvs tb sa va indepliniti obligatia imediat dupa ramanerea definitiva a hotararii. Puteti face si plati esalonate, doar ca tb sa stiti ca e posibil ca societatea sa ceara executarea dvs silta pt ca nu sunt obligati sa astepte sa faceti dvs plai mici in contul datoriei.
Creditoarea are 3 ani la dispozitie pentru punerea in executare silita.
Important pt dvs este sa pastrati dovezile de achitare a acestor sume pt ca va tb sa faceti dovada executarii obligatiei atunci cand veti solicita reabilitarea.
Va multumesc frumos pentru raspuns si pentru timpul acordat.Eu vreau si voi plati acele daune,doar ca nu stiam daca trebuie sa le platesc in 10 zile sau...10 luni sa spunem.Raspunsul dumneavoastra mi-a fost de mare ajutor. Va multumesc.
Executarea silita se poate face in termenul general de prescriptie de 3 ani, si se poate intinde asupra bunurilor dvs.mobile/imobile/venituri pana la acoperirea integrala a prejudiciului .Negociati cu firma creditoare termenele de plata si modaltiatile de plata,va poate executa silit inclusiv in bunurile imobile/mobile nu este obligat creditorul sa astepte luni/ani sa-i dati bani.
Executare silita
tomamarin
Va rog mult sa ma sfatuiti ce pot sa fac! Am facut un contract de imprumut pe 3700 de euro in care se specifica ca garantie bunurile mobile si imobile, ... (vezi toată discuția)