avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 486 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Incetare CIM - dizolvare firma
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Incetare CIM - dizolvare firma

Buna ziua,

Cu ce art incetez cim-rile ptr 3 salariati? S-a depus acte ptr radiere firma prin dizolvare.Actul de radiere inca nu a iesit, dat eu trebuie sa incetez cim-rile azi 01.10.2015.Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 10:54, 2 Octombrie 2015
Art.58, alin.1,2 coroborat cu art.66 din Noul Cod al Muncii.
Ultima modificare: Joi, 1 Octombrie 2015
Eu.Ro.Lex & Av. Martin Vasile Emil , Avocat
~ Conținut șters la cerere ~
Incetarea c.i.m. in caz de radiere nu se face in baza art.65 C.mun. sau art.58 ori 66 C.mun.

Art.56 C.mun.
(1) Contractul individual de munca existent inceteaza de drept:
a) la data decesului salariatului sau al angajatorului persoana fizica, precum si in cazul dizolvarii angajatorului persoana juridica, de la data la care angajatorul si-a incetat existenta conform legii;
.....
Actul de dizolvare inca nu s-a emis , deoarece trebuie sa se depuna bilantul pe zero, deci firma nu mai trebuie sa aiba salariati si nici alte operatiuni. Tot cu acest articol 56 (a) se incheie chiar daca actul nu a fost emis ?
~ Conținut șters la cerere ~

Alte discuții în legătură

Data incetarii cim în cazul dizolvării voluntare și radiere microintreprindere Nonynel Nonynel Buna ziua, Sunt directorul general și administratorul unui SRL ( microintreprindere ) Asociatul unic vrea sa dizolve firma si sa o radieze voluntar. Firma ... (vezi toată discuția)
Salariata in concediu maternitate - societate in dizolvare Loredana_84 Loredana_84 Buna ziua, Am o salariata aflata in concediu prenatal. Asociatii doresc dizolvarea voluntara a firmei, ca urmare a faptului ca firma nu mai poate functiona ... (vezi toată discuția)
Somaj 2024 conditii doar_eumike doar_eumike Suna ziua, daca pe 01.04.2024..incasez divedende 80 mii ron..iar pe 01.05.2024 inchid(radiez firma) ..la 01.06.2025 pot cere somaj? de la 01.06.2024 nu o sa ... (vezi toată discuția)