avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 888 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Ce inseamna mai exact, in codul de procedura penala, ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Ce inseamna mai exact, in codul de procedura penala, „in cursul judecatii”

In fapt, sunt suspect intr-un dosar netrimis in judecata de aproape un an, in care procurorul a falsificat mai multe ordonante pentru a ma interna nevoluntar pentru a ma vatama

Fiindca a formulat propunere de internare nevoluntara si exista un dosar in care se va judeca aceasta propunere, sunt interesat daca "in cursul judecatii" este aplicabil si acestui dosar, sau doar daca dosarul in care sunt suspect este trimis in judecata?

art. 184 din CPP
(20) In cursul judecatii, daca inculpatul refuza efectuarea expertizei ori nu se prezinta in vederea examinarii la comisia medico-legala psihiatrica, instanta, din oficiu sau la cererea procurorului, dispune emiterea unui mandat de aducere in conditiile art. 265.

Ma intereseaza acest aspect fiindca evident legea se refera doar la inculpat, nu si la suspect, adica alt motiv pentru care propunerea procurorului este nelegala si netemeinica.

Va rog sa argumentati prin lege sau logica juridica daca apreciati ca "in cursul judecatii" se refera doar la dosarul trimis in judecata nu si la alte judecati ale actelor procurorului, adica de camera preliminara, ale judecatorului de drepturi si libertati s.a.m.d.
Cel mai recent răspuns: eusaisapte , utilizator 17:40, 4 Octombrie 2015

In cazul dvs se aplica alin.4 de la art. 184 c.p.p.:
(4) În cazul în care suspectul sau inculpatul refuză în cursul urmăririi penale efectuarea expertizei ori nu se prezintă în vederea examinării la comisia medico-legală psihiatrică, organul de cercetare penală sesizează procurorul sau judecătorul de drepturi şi libertăţi în vederea emiterii unui mandat de aducere în scopul prezentării la comisia medico-legală psihiatrică. Dispoziţiile art. 265 alin. (4) - (9) se aplică în mod corespunzător.
Asta a fost cand organul de urmarire penala s-a sesizat singur mintindu-se singur cum ca eu refuz :)

Acum sunt in judecata cu un dosar avand obiectul internarea nevoluntara, si nu gasesc nici un articol care sa fie mai specific, ceea ce ma face sa cred ca judecatorul intentionat a retinut ca sunt inculpat, desi la dosar exista proces verbal de aducere la cunostinta mie, calitatea de suspect, si nici un alt act ca am calitatea de inculpat. Poate a sustras procurorul niste acte ca de fapt toate celelalte... eu tot am sa zic ca sunt suspect, si ca art. 184 (20) din CPP e un motiv in plus pentru care nu pot fi internat nevoluntar

Am facut cerere sa-si indrepte presupusa eroare materiala judecatorul.

P.S. Celelalte motive sunt: cf. art. 184 (1) din CPP si a literaturii de specialitate, nu pot fi adus in fata comisiei decat pentru fapta de omor sau pruncucidere, iar faptul ca m-au dus fortat desi nu era nevoie, este Prima EMLP (vezi literatura de specialitate), pentru o a doua examinare medico-legala, numita Noua EMLP, trebuie avizul Comisiei superioare pe langa toate celelalte conditii..., adica al IML-ului (eu am fost examinat ilegal si fara nici un raport macar in urma examinarii, de un SML)
Ce vreti sa aflati mai exact, ca nu mai inteleg?
Formulati o intrebare clara.
Daca art. 184 (20) din CPP, "in cursul judecatii", se refera la orice act de judecata in legatura cu dosarul penal, sau doar daca dosarul penal este trimis in judecata. Dosarul meu penal in care sunt suspect nu este trimis in judecata, ci procurorul a falsificat actele ca sa ma interneze nevoluntar la psihiatrie, si dosarul a ajuns intr-un dosar in judecata avand obiectul internarea nevoluntara

Ultima modificare: Joi, 1 Octombrie 2015
eusaisapte, utilizator
După sesizarea instanţei prin rechizitoriu, cand dosarul ajunge la instanta de fond.

Alte discuții în legătură

În ce formulă se solicită consimțământul scris al persoanei audiate pentru a fi expertizată psihiatric? ContSters396991 ContSters396991 În ce formulă se solicită consimțământul scris al persoanei audiate pentru a fi expertizată psihiatric? (vezi toată discuția)
La soluționarea cererii prin care se solicită emiterea unui mandat de aducere în scopul prezentării suspectului sau inculpatului la comisia medico-legală psihiatrică, este citat suspectul/inculpatul? Zebedeu Zebedeu Codul de Procedură Penală, Art. 184 [i](4) În cazul în care suspectul sau inculpatul refuză în cursul urmăririi penale efectuarea expertizei ori nu se ... (vezi toată discuția)
Saltat de mascati la 6 dimineata abuziv eusaisapte eusaisapte Sunt suspect cica de ultrajul judiciar, fapta care evident nu exista fiindca nu exista infractiunea care constituie ultrajul judiciar. Inafara de aceasta ... (vezi toată discuția)