avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 519 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Termostoruri apartament bloc
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Termostoruri apartament bloc

Buna ziua,

Vreau sa instalez niste termostoruri (storuri exterioare metalice) la ferestrele apartamentului. Este nevoie de vreo autorizatie/aprobare, trebuie sa notific asociatia de proprietari/administratia blocului?

Care este legislatia aplicabila pentru modificarile facute la exteriorul blocului- aparate de aer conditionat, antene de satelit, termostoruri etc?

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 14:04, 2 Octombrie 2015
Avand in vedere ca intentionati instalarea de termostoruri pe fatada imobilului de locuit in comun,conform dispozitii in vigoare L nr 230/2007
Art. 11
(la data 04-Oct-2010 Art. 11 din capitolul III a se vedea jurisprudenta Decizia nr. 914 din 04-oct-2010 )
(la data 21-Jan-2008 Art. 11 din capitolul III reglementat de Art. 13 din capitolul II din Norme
Metodologice din 2007 )
(1) Proprietarul poate aduce îmbunătătiri sau modificări proprietătii sale individuale, cu
respectarea prevederilor legale referitoare la autorizarea de către autoritatea publică
locală a modificărilor constructive, fără a pune în pericol integritatea structurală a
clădirii sau a altor proprietăi individuale.
(2) Proprietarul nu poate schimba aspectul sau destinatia proprietătii comune fără a
obtine mai întâi acceptul din partea asociatiei de proprietari. proprietarii
Nu aveti nevoie de autorizatie deoarece spatiul ferestrelor este proprietate privata, nu comuna.
Multumesc frumos.

Termostorurile se fixeaza pe tocurile ferestrelor, nu pe peretele exterior al cladirii. Nu se schimba aspectul intrucat culoarea va fi consistenta cu culoarea blocului si termostorurile nu ies in afara peretelui (se incadreaza in golul ferestrelor).

Nu este zona istorica sau protejata, de asemenea pe fatada respectiva sunt aparate de aer conditionat care nu cred ca au fost facute cu o aprobare a asociatiei de proprietari.

De asemenea blocul nu are clasa energetica superioara (nu este izolat termic), termostorurile contribuie in principal la izolarea si confortul termic- vara este o caldura ingrozitoare.

Nu cred ca e in nici un caz nevoie de autorizatie de constructie intrucat nu se schimba aspectul sau structura exterioara a cladirii. Insa nu sunt sigur daca e nevoie de acordul asociatiei de proprietari, sincer nu as dori sa ma complic cu formalitati care nu sunt necesare.

Mi s-a parut interesanta speta, de aceea am ridicat problema. Multumesc pt opinie.
Ultima modificare: Vineri, 2 Octombrie 2015
Adriantot, moderator
Inca o data.
Fiind spatiu individual, va puteti monta aceste termostoruri fara nicio aprobare, fara nicio autorizatie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amplasare benner pe peretele exterior al apartamentului LAUAND LAUAND detin un ap.transformat in spatiu comercial,la parterul unui bloc si am niste intrebari referitoare la amplasarea unor bennere . as dori sa stiu daca pot ... (vezi toată discuția)
Montaj grilaje geamuri parter Stef_74 Stef_74 Buna ziua.Exista vre-o lege în care îmi interzice,sa pun grilaje la geamuri,după izolare termica a blocului?Primăriea a pus schele pe fațada ... (vezi toată discuția)
Antene pe fatada blocurilor dddgab dddgab Buna ziua. Cred ca am citit undeva ca montarea aparatelor de aer conditionat si a antenelor parabolice pe zidurile (fatada) blocurilor nu ar avea nevoie de ... (vezi toată discuția)