avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 743 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Bursa elev
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Bursa elev

Buna ziua!
care sunt conditiile pentru a beneficia de bursa - de ajutor social elev?
care trebuie sa fie venitul net de persoana?
care este valoarea bursei?
multumesc!
Ultima modificare: Vineri, 2 Octombrie 2015
putin11, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 08:33, 3 Octombrie 2015
Intrati pe:

[ link extern ]

si gasiti acolo ce va intereseaza.
multumesc,am citit dar nu am gasit valoarea bursei este lunara sau se acorda doar pe semestru?
Bursele de ajutor social se acordă la începutul anului şcolar şi sunt revizuite semestrial, în funcţie de modificările intervenite privind veniturile nete lunare ale familiei.
ok,multumesc o valoare estimativa,va rog?
Este greu de dat un raspuns cat mai exact la aceasta intrebare deoarece, cuantumul unei burse acordate din sumele defalcate din unele venituri ale bugetului de stat şi numărul acestora se stabilesc anual prin hotărâre a consiliului local, respectiv a consiliului judeţean/consiliilor locale ale sectoarelor municipiului Bucureşti.

De exemplu:
- EXTRAS din HCL 218/2014
Se aproba decontarea din bugetul local a burselor sociale la nivel de 25 lei/luna/elev si a burselor de studiu la nivel de 30 lei/luna/elev
[ link extern ]

- CRITERII SPECIFICE de acordare a burselor si a altor forme de sprijin material pentru elevii din Colegiul National “Gheorghe Sincai”, stabilite de Consiliul de Administratie al Colegiului National “Gheorghe Sincai”, conform Ordinului
nr.5576/07.10.2011 – art.20 (1) – pe anul scolar 2014-2015
[ link extern ] .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bursa sociala situatie ..... victorp victorp Situatia economica a familiei ma indreptateste si imi permite sa solicit bursa sociala . Intrebarile mele sunt : - am doi copii la doua scoli diferite ... (vezi toată discuția)
Burse sociale elevi cristina velescu cristina velescu as dori sa stiu ce acte imi trebuie si ce venit trebuie sa avem pe membru de familie pt a obtine bursa scolara.si cat este aceasta bursa?.multumim! (vezi toată discuția)
Burse sociale in caz de corigenta sem.i alb_gabi alb_gabi Vă rog să-mi spuneți referitor la revizuirea burselor sociale conf.Ordinului Ordinului 5576/2011 cu modificari Art. 12. - (1) Bursele de ajutor social se ... (vezi toată discuția)