avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 609 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Tichete de masa
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Tichete de masa

HG 23/2015 < art.13> spune ca "in cazul salariatilor a caror durata zilnica a timpului de munca este mai mare de 8 ore - in regim de tura, numarul de zile pentru care se acorda tichete de masa se determina prin impartirea numarului de ore in care salariatul a fost prezent la lucru in unitatea angajatorului la durata normala a timpului de munca de 8 ore." la intreprinderea noastra salariatii lucreaza peste programul normal de lucru de 8 ore pe zi, depasind timpul de munca de 40 ore/saptamana. ex: luna in curs are 20 zile lucratoare, salariatul lucreaza 160 de ore/luna program normal <8 ore pe zi>plus 40 ore peste programul normal de lucru. cate tichete de masa trebuie sa acordam salariatului pentru luna respectiva?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:03, 2 Octombrie 2015
20 de tichete, in cazul dvs, nu trebuie depasit nr. de zile lucratoare din luna respectiva.
Salariatii respectivi lucreaza in ture?

Art. 13 din NORMELE de aplicare a Legii nr. 142/1998 privind acordarea tichetelor de masa
(1) Salariatii beneficiaza lunar de un numar de tichete de masa cel mult egal cu numarul de zile in care sunt prezenti la lucru in unitatea angajatorului, iar acest numar nu poate depasi numarul de zile lucratoare, stabilit potrivit art. 10.
(2) In cazul salariatilor a caror durata zilnica a timpului de munca este mai mare de 8 ore - in regim de tura, numarul de zile pentru care se acorda tichete de masa se determina prin impartirea numarului de ore in care salariatul a fost prezent la lucru in unitatea angajatorului la durata normala a timpului de munca de 8 ore.
Fractiile rezultate din calcul se considera zi de prezenta la lucru, cu conditia ca totalul zilelor rezultat sa nu depaseasca numarul de zile lucratoare, stabilit potrivit art. 10.
Ultima modificare: Vineri, 2 Octombrie 2015
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calcul numar tichete de masa IacobMary IacobMary Buna ziua, La cate tichete de masa are dreptul un salariat angajat cu 8 ore/zi dar care este prezent la program 7 ore? (vezi toată discuția)
Acordare tichete de masã nelush nelush Acordarea tichetelor de masă se fac în functie de nr. de zile de 8 ore efectuate întro lună. Cum se acordă pentru salariaţii care lucrează în tura. Eu ... (vezi toată discuția)
Acordare tichete de masa potrivit noilor norme rodicaneagu rodicaneagu Art. 13 alin (2) spune ca in cazul salariatilor a caror durata zilnica a timpului de munca este mai mare de 8 ore - in regim de tura, numarul de zile pentru ... (vezi toată discuția)