avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 229 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Inmatriculare automobil ce a fost deja inmatriculat in ...
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Inmatriculare automobil ce a fost deja inmatriculat in 2006 si 2011

Doresc sa achizitionez pe o societate comerciala un automobil de la o firma de leasing. (bun recuperat). Achizitia se face in baza unei facturi cu plata integrala nu leasing.
Firma de leasing mi-a comunicat faptul ca eu trebuie sa achit timbrul de mediu (in valoare de de aproape 2000 EUR) desi masina a fost deja inmatriculata de 2 ori.
Automobilul a fost inmatriculat prima oara in decembrie 2006 de catre X Leasing si ulterior in februarie 2011 de catre Y Leasing.
Va rog sa imi comunicati daca se poate recupera taxa de timbru dupa ce o platesc sau daca pot inmatricula acest automobil fara plata timbrului de mediu.
Cel mai recent răspuns: T-Stefan , utilizator 14:58, 5 Octombrie 2015
Nu ma poate ajuta nimeni?
Haideti sa o luam logic:
- prima inmatriculare de catre o firma de leasing in decembrie 2006. Ce taxe trebuia sa plateasca ca firma de leasing? Era in vreun fel scutita?
(desi pe carte apare omologarea/anul de fabricatie 2007)
- a 2-a inmatriculare in februarie 2011 tot de catre o firma de leasing. Ce taxe trebuia sa plateasca? Era in vreun fel scutita?
Desi incepand cu 2008 este obligatoriu ca la inmatriculare sa se treaca de catre RAR emisiile in cartea masinii pe cartea acesteia nu sunt trecute. Banuiesc ca este un duplicat al cartii fiindca este o stampila "Conform cu originalul pe ea" dar chiar daca e duplicat ar trebui sa contina toate datele trecute si pe cartea originala, inclusiv emisiile.
Eu cumpar masina cu plata integrala, in baza unei facturi si doresc sa o inmatriculez pe un SRL. In functie de raspunsurile de la intrebarile de mai sus eu ce taxe trebuie sa achit acum ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am platit taxa de prima inmatriculare in 2011, la vanzarea masinii se mai plateste timbrul de mediu? stanley stanley In decembrie 2011 am inmatriculat masina platind taxa de mediu valabila la acel moment. Daca vand acum masina, cumparatorul va avea de platit timbrul de mediu ... (vezi toată discuția)
Recuperare timbru de mediu pentru o masina cumparata pe leasing, inmatriculata in iulie 2013 csabab csabab Ma puteti ajuta cu o informatie/sfat, daca putem recupera timbrul de mediu pentru o masina cumparata pe leasing acum un an, si la care am achitat ultima rata ... (vezi toată discuția)
Conditii plata timbru de mediu cvhades cvhades Intrebarea vine in contextul timbrului de mediu care se plateste la achizitionarea/inmatricularea unei masini, intrat in vigoare la 15 martie 2013. Situatia ... (vezi toată discuția)