avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 551 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pensie anticipata comunitara
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensie anticipata comunitara

Un pensionat anticipat comunitar care nu locuieste in Romania, iar tara in care locuieste (Spania) ii da dreptul sa munceasca, o poate face din punctul de vedere al Romaniei?
Cel mai recent răspuns: calypso53 , utilizator 18:08, 5 Octombrie 2015
~ Conținut șters la cerere ~
Multumesc pentru raspuns. Mai la obiect. Lucrand in Spania partea de pensie platita de Spania se suspenda pe perioada cat munceste. Partea de pensie platita de statul Roman trebuie suspendata? Cum se procedeaza?
1. - Daca sunteti beneficiar al pensiei anticipate din Romania puteti cumula pensia cu veniturile obtinute in baza unui contract de munca in strainatate.
- Adica nu este nevoie de suspendarea platii pensiei in Romania cat timp obtine venituri in Spania.

2. Cititi pe:

[ link extern ]
Multumesc pentru raspuns. Inteleg ca legal am dreptul ca pensionar anticipat comunitar (Spania+Romania) sa lucrez in Spania (locuiesc aici). Nu este nevoie sa intreprind nimic pentru suspendarea pensiei corespunzatoare partii Romane. Multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pot sa lucrez cand sunt la pensie? Mihaela_1982 Mihaela_1982 Buna. Am iesit la pensie anticipat., doar la anul am dreptul. Pot sa si lucrez in acest timp? Multumesc (vezi toată discuția)
Perioada lucrata in strainatate kmy28 kmy28 Buna ziua! Ce drept de pensie are o persoana din Romania care a lucrat in Germania in perioada 1996-2001 si cum procedeaza ca sa obtina acest drept?? (vezi toată discuția)
Pensie comunitara canna canna Buna ziua, Tatal meu este stabilit in Spania si s-a demara de acolo pensionarea pe caz de boala. Cei de acolo au trimis dosarul medical si toate formularele ... (vezi toată discuția)