avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 712 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Trecere din pensie de invaliditate gradul 3 in pensie ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Trecere din pensie de invaliditate gradul 3 in pensie anticipata

Buna ziua! Va rog daca se poate sa ma ajutati cu un raspuns! Tatal meu nascut in 07.07.1955 a intrat in pensie de invaliditate la varsta de 53 ani ,in luna 11.2008, avand un stagiu de cotizare realizat de 34 ani si 4 luni, din care: conditii normale 32 ani 6 luni si 19zile, stagiu asimilat 1 an si 3 luni si 21 zile (cred ca armata) si stagiu asimilat alte drepturi asig.soc. 5 luni 20 zile, mai e ceva acolo pe decizie, stagiu potential 0 ani 8 luni. As dori sa stiu daca poate sa treaca in pensie anticipata, sau anticipata partial? Acum are varsta de 60 ani si 3luni! Si daca se poate ar fi mai rentabila aceasta trecerea? tinand cont de faptul ca acum are o pensie de 671 lei, punctajul mediu de pe decizia de pensionare este de 0.80788, nu stiu daca acest punctaj se modifica pentru perioada cat se afla in pensie de invaliditate, daca o sa treaca in pensie anticipata? Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: daniel1979 , utilizator 21:40, 2 Octombrie 2015
De la pensie de invaliditate se poate trece doar la cea de limita de varsta.
Limita de varsta la 65 de ani.
Este mai avantajos sa ramana in pensie de invaliditate.
Acsta perioada este stagiu asimilat si va intra in calculul pensiei de limita de varsta.
Am inteles! Va multumesc tare mult pentru raspuns!!!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensia de invaliditate silvia59 silvia59 ce implicatii asupra calcului pensiei de limita de varsta poate avea trecerea de la pensia de invaliditate gradul II la pensia de invaliditate gradul ... (vezi toată discuția)
Perioada asimilata pavaluk pavaluk buna,as dori sa cer o informatie sau un sfat de la d-voastra. Din 31 01 2007 si 02 07 2016 am fost in pensie de inv 3,dupa care am primit decizia de pensionare ... (vezi toată discuția)
Relatii calcul pensie tedy tedy cu respect, pe data de 01-02-2008 am fost pensionat pe caz de boala profesionala.varsta la care s-a ivit invaliditatea a fost de 50 ani 1 luna 18 zile.Stagiul ... (vezi toată discuția)