avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1386 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Intabulare in concubinaj
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Intabulare in concubinaj

buna,as dori sa comentati va rog ,daca am procedat bine sau nu!???Dupa 24 de ani de casatorie am divortat (in 2005).am un fiu care are acum 21 ani,si este la fosta sotie.Am avut un apartament pe care am fost nevoiti sa-l vindem!Am impartit banii fara partaj si fara scandal 55/45 %!am lasat in favoarea copilului 5% in plus din pretul apartamentului,toate bunurile le-am lasat lor(mobila ,eletrocasnice etc)eu am luat doar masina,proprietate personala.Din anul 2006 sunt in concubinaj cu o persoana cu un copil(divortata si ea)!Din acel moment am stat cu chiria 1 1/2 ani,chiria platind din banii pimiti din impartire de apartament!in 2008 am cumparat o garsoniera cu o groaza de bani 34000 eur!(15 000 eur am platit din banii ramasi din apartament)restul am luat imprumut de la o banca 14500!tot de la banca respectiva a luat si prietena mea 4500 eur,cu care a contribuit si ea la achitarea garsonierei!Dupa 8 ani de stat cu un copil in garsoniera(era groaznic)am reusit sa-l vindem cu o suma derizorie,fata de cu cat am cumparat...23000eur!Bani cu care am si cumparat imediat 2 camere la periferia orasului!Apartamentul a costat 24000 eur! 22000 am platit banii jos,iar 2000 a platit prietena din ceva tranzactie de pamant (de la parinti)!Acum a venit momentul intabularii imobilului care l-am si facut!Notarul m-a intrebat ca,in ce mod sa complecteze bunul,daca nu suntem casatoriti,la care eu am fost nevoit sa ma consult cu prietena.Ea a ramas surpinsa de intrebarea respectiva ,se vedea pe fata ei ca nu-i convine situatia,eu la randul meu nu am vrut nici s-o jignesc,am lasat o cota 1/2 - 1/2! Dupa care situatia de fata m-a pus pe ganduri,si am ramas cu o remuscare care nu-mi da pace,ca poate puteam sa fac o reparatie morala fata de fiul meu,daca treceam cel putin 65 % in favoarea mea(a lui),si ,prietena ramanea cu 35%.in functie de contributia fiecaruia!Recunosc ca nu am judecat dur....nu stiu daca am procedat bine?ce mai e de facut,dupa ce e facuta intabularea!!???nici unul dintre noi nu am fost pregatit ptr asa ceva ,astea trebuia sa discutam mai de mult si sa ne prezentam in fata notarului pregatiti!!!daca se schimba situatia in rau...ma refer la relatia dintre noi,mai pot repara ceva!Ce va mosteni fiul meu dupa decesul meu....???multumesc de raspuns!!!!
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 21:35, 2 Octombrie 2015
fiul dvs va mosteni toata cota dvs.
Nu va socotiti nedreptatit, si concubina va ajuta la plata ratelor. Oricum nu mai puteti schimba situatia.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Apartament cu doi proprietar 1/2+1/2 istvanocsi istvanocsi Buna ziua . Sunt barbat de 58 de ani,divortati din anul 2005.Am un fiu de 24 de ani,dupa divorti am vandut si am impartit apartamentul in modul cel mai cinsti ... (vezi toată discuția)
Cum se vor impartii bunurile intre fiul meu si (viitoare sotie)? istvanocsi istvanocsi Buna ziua As avea si eu o intrebare .Sunt divortat din 2006,am un fiu acum are 24 ani.Sunt intro relatie consensuala cu o doamna din 2007,care si la randul ... (vezi toată discuția)
Am si eu o intrebare va rog. in urma partajului cu fostul sot ... Ucaa Ucaa Am sibeu i intrebare va rog. In urma partajului cu fostul sot in 2003 ,am vandut apartamentul conjugal ,am facut tranzactie cu fostul sot ca el sa ia 6000 ... (vezi toată discuția)