avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1010 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Acoperis avariat din cauza cladirii vecine
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Acoperis avariat din cauza cladirii vecine

Buna ziua,

Am cumparat recent un apartament intr-o zona protejata istoric. Imobilul se afla situat la ultimul etaj (2). In spatele cladirii se afla o alta cladire, ceva mai inalta, de pe care cad caramizi pe acoperisul nostru. Am inteles de la vecini ca anul trecut in in urma unei furtuni mai multe caramizi s-au desprins din zidul respectiv, care au avariat acoperisul nostru. In prezent zidul e vizibil inclinat in mai multe locuri. Intrebarea mea este ce pot sa fac din punct de vedere legal ca sa ma asigur ca in eventualitatea ca acoperisul meu va fi din nou deteriorat pot sa cer despagubiri. Voi incerca evident sa am o discutie cu vecinii, dar fiind o zona cu foarte multi batrani ma astept la un raspuns negativ.
Multumesc anticipat!

Alte discuții în legătură

Pagubă în urma căderii unei cărămizi de pe zidul despărțitor dintre clădiri pe o mașină parcată neregulamentar. cum se stabilește vinovăția? szomszed szomszed Buna ziua , sunt proprietara unei case,si de pe zidul care serveste de despartire intre cladiri a cazut a caramida pe capota unei masini si a avariat-o. ... (vezi toată discuția)
Distanta minima legala intre hotar si peretele casei cristian_64 cristian_64 Vreau sa construiesc o casa si datorita topometriei terenului (un clin intre doua strazi) trebuie sa ma apropii cat de mult pot cu constructia noua de hotarul ... (vezi toată discuția)
Doua case spate in spate si un singur calcan la acoperis Lupu68 Lupu68 Buna ziua domnilor v-as fi recunoscator pentru un evental raspuns si/ sau sfat. Am cumparat in anul 2003 o casa care este costruita spate in spate cu o alta ... (vezi toată discuția)