avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1024 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Doua case spate in spate si un singur calcan la ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Doua case spate in spate si un singur calcan la acoperis

Buna ziua domnilor v-as fi recunoscator pentru un evental raspuns si/ sau sfat. Am cumparat in anul 2003 o casa care este costruita spate in spate cu o alta casa. Amandoaua constructiile au fost construite la sfarsitul anilor 70, mai precis 1976 1977, amandoua casele au ceiasi ianaltime P+1. Casa mea apare in planurile de constructie pe care le-am obtinut cu acoperis inclinat catre curtea mea si cu calcan catre constructia vecinului. Vecinul nu are acoperis ridicat, nu a avut niciodata. De un timp vecinul meu a inceput sa-mi reproseze ca, calcanul care are grosimea unei caramizi se afla pe proprietatea lui si ca trebuie sa-l demolez si sa ma retrag cu latimea unei caramizi pe peretele meu.Din ceea ce am am aflat de la cei care au construit casa acum 42 de ani si din ce se observa, calcanul a fost special construit asa tocmai pentru a proteja lipitura dintre case de intemperii, ploaie ninsoare etc. Situatia tinde sa exacerbeze si nu stiu ce sa fac.Constructiile sunt in foarte buna stare de intretinere si pana acum nu au fost probleme.Acest calcan nu a fost construit de mine, a fost construit odata cu cele doua case si da, se afla cu latimea unei caramizi pe grinda vecinului.Ce sa fac, trebuie sa demolez calcanul sau nu. Toata lumea imi spune ca nu se poate sa nu fi existat un acord tacit intre proprietari la momentul constructiei in asa fel incat acel calcan sa-si indeplineasca treaba de protectie a celor doua cladiri si de sprijin a acoperisului meu. Ma repet, calcanul nu a fost construit de mine, eu asa am cumparat casa si abia apoi au inceput reprosurile de la batranul meu vecin.Ce sa fac, pana acum cativa ani cand au inceput reprosurile, nu a existat nici o plangere la nici o institutie referitor la aceasta problema a calcanului.Nici acum nu exista plangeri dar amenintatile curg. Mă tot intreb daca ceva nu era in regula, de ce nu a reclamat la x instiutii atunci cand s-au facut constructiile, intre timp eu fiind al treilea proprietat al casei mele iar el, vecinul fiind primul proprietar si constructor al casei lui, adica era acolo cand s-a construit totul si a avut peste 40 de ani la dispozitie sa regleze conturile daca ceva nu-i convenea. Vă multumesc pentru un eventual raspuns sau sfat, cu respect.
Ultima modificare: Sâmbătă, 16 Martie 2019
Lupu68, utilizator

Alte discuții în legătură

Responsabilitate legala prelungiri hornuri casa vecina. paun97 paun97 Buna ziua, am si eu o curiozitate. Casa lipita de blocul in care locuiesc are construite niste prelungiri la hornurile din caramida. Aceste prelungiri urca pe ... (vezi toată discuția)
Latime teren pentru constructie casa Iulian_L Iulian_L Buna ziua, Va rog sa imi spuneti daca pot construi ( eventual extinderea locuintei sau constructia unui etaj ) pe un teren cu latimea de 7,5 m, 200 mp in ... (vezi toată discuția)
Acord notarial vecin pentru reperare casa si mansardare aprepe aprepe Detin o casa veche, 1937, situata pe una din laturile terenului, pe hotarul dintre mine si vecinul din spatele casei mele, pe calcan. Am obtinut Certif, de ... (vezi toată discuția)