avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 945 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Contributie somaj
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Contributie somaj

Buna ziua ,

Daca am 6 luni lucrare cu carte de munca si mai contribui , ca persoana fizica , inca 6 pot primi apoi ajutor de somaj? Daca da , cine-mi face dosarul de somaj ? Multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 13:02, 4 Octombrie 2015
Actele pentru a se beneficia de indemnizația de somaj le depuneti dvs personal la AJOFM in raza caruia domiciliati.

Pentru cele 6 luni lucrate la acel angajator solicitati acestuia, in scris, sa va elibereze:
- decizia de incetare a c.i.m.
- adeverinta de vechime
- adeverinţa eliberată de angajator pentru stabilirea stagiului de cotizare în ceea ce priveşte contribuţia la şomaj. (anexa 11 la Nomele Metodologice de aplicare a Legii nr.76/2002)

Pentru celelalte 6 luni, AJOFM-ul este cel care va va elibera un astfel de document - adeverinţa pentru stabilirea stagiului de cotizare în ceea ce priveşte contribuţia la şomaj.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Somaj Vali26 Vali26 ce acte trebuiesc pentru a trimite un salarit in somaj. Salariatul a lucrat norma de timp redus/partial, nu 8 ore. (vezi toată discuția)
Acte dosar somaj - vechime si cotizatie in cazul fostului angajator societate inchisa man_alessia man_alessia Buna ziua, Am fost astazi la AJOFM Cluj pentru depunerea dosarului de somaj insa, pentru a demonstra vechimea in munca de peste 5 ani, mi s-a cerut ... (vezi toată discuția)
Certificat stagiu de cotizare la fondul de somaj ela-ela ela-ela Buna ziua, Va rog sa imi spuneti de unde/ cine elibereaza \\"c[b]ertificatul de stagiu de cotizare la fondul de somaj[/b]\\" in cazul in care solicitantul are ... (vezi toată discuția)