Intampinarea dvs va fi comunicata reclamantului, acesta avand la dispozitie un termen de 10 zile in care sa formuleze un raspuns la intampinare.
Raspunsul la intampinare nu este obligatoriu si nu vi se comunica, urmand ca dvs sa luati cunostinta de el de la dosarul cauzei.
In termen de 3 zile de la data depunerii răspunsului la întâmpinare, judecătorul fixează prin rezoluţie primul termen de judecată, care va fi de cel mult 60 de zile de la data rezoluţiei, dispunând citarea părţilor.
În cazul în care pârâtul nu a depus întâmpinare în termenul prevăzut sau, după caz, reclamantul nu a comunicat răspuns la întâmpinare în termenul prevăzut, la data expirării termenului corespunzător, judecătorul fixează prin rezoluţie primul termen de judecată, care va fi de cel mult 60 de zile de la data rezoluţiei, dispunând citarea părţilor.
În procesele urgente, termenele indicate anterior pot fi reduse de judecător în funcţie de circumstanţele cauzei.
daca e proces cu civil tot se emit citati pentru judecata? ,dar am depus copi dupa actele de proprietate ...reclamantul are un antecontract expirat ...mai poate castiga procesul? si trebuie neaparat sa mi pun avocat la prima infatisare ?
Se emit citatii indiferent ca e civil, penal sau de alta natura.
Nu intotdeauna actele sunt suficiente, fiind necesare o serie de alte probe. Nu pot aprecia pt ca nu va stiu speta.
Angajarea sau nu a unui avocat depind de dvs, de importanta litigiului pt dvs, desi daca tot va angajati unul era bine sa o faceti din start, adica de atunci de cand ati primit actiunea reclamantului.