avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 739 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Dezmembrare teren
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Dezmembrare teren

Buna ziua,

Doresc sa fac dezmembrarea unui teren pe care exista 2 constructii edificate. Eu detin 1/2 cota-parte din teren, la fel si celalat proprietar. Celalalt proprietar nu doreste sa faca dezmembrarea, prin urmare, nu pot demara procesul pentru obtinerea autorizatiei de constructie pentru constructia mea. Ce varianta am din punct de vedere juridic pentru a realiza dezmembrarea?

Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: janedoe2014 , utilizator 16:29, 5 Octombrie 2015
~ Conținut șters la cerere ~

Multumesc pentru raspuns. Cam cat ar dura intreg procesul daca se merge pe aceasta cale?
~ Conținut șters la cerere ~

Terenul este intravilan (jud. Mures).

ConsuelaScarlat a scris:

Este greu de spus. Depinde de gradul de ocupare al instantei, depinde de cat de repede se face expertiza, depinde daca se va face ulterior apel de vreuna dintre parti, etc. Unde este situat terenul?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Iesire din indiviziune cristi_tmm cristi_tmm nu stiu daca am nimerit unde trebuie... am si eu o mare nelamurire.am avut in proprietate, impreuna cu sotul meu, un teren de 475 mp pe care exista 2 ... (vezi toată discuția)
Cesiune drepturi. fiica mea a detinut in indiviziune o cota de ... km km Cesiune drepturi. Fiica mea a detinut in indiviziune o cota de 1/2 dintr-un imobil (constructii + teren), cealalta cota de 1/2 din imobil fiind detinuta de o ... (vezi toată discuția)
Dezmembrarea imobilului fara acordul coproprietarilor alinanicorici alinanicorici buna ziua, as dori sa stiu ce pot face in cazul in care coproprietarii unui imobil nu sunt de acord cu dezmembrare si nu vor sa-si dea acordul voluntar la ... (vezi toată discuția)