Buna ziua!
De 6 luni lucrez la receptia unui hotel ,in prima luna am fost platita(un salariu f mic in comparatie cu orele lucrate adica 240 ore/luna si lucrez si in tura de noapte).Luna urmatoare (mai 2015) firma a intrat in insolventa si nu ne-am mai primit salariile nici un angajat.Pe noua firma infiintata am fost platiti ,dar ultima luna (septembrie 2015) nu am primit iar salariul si cred ca nici nu il mai vedem ,deoarece patronul cred ca vrea sa dea hotelul propietarului.
Intrebarea mea este :pot sa imi iau salariu pe cele 2 luni (mai si septembrie) din incasarile de la receptia hotelului,fara sa fiu acuzata de furt?
Conform art. 227 din Noul Cod penal, alin.1, furtul înseamnă luarea unui bun mobil din posesia sau detenția altuia, fără consimțământul acestuia, în scopul de a și-l însuși pe nedrept. Alin.2 prevede că, fapta constituie furt și dacă bunul aparține în întregime sau în parte făptuitorului, dar în momentul săvârșirii acel bun se găsea în posesia sau detenția legitimă a altei persoane.
În concluzie, fără consimțământul angajatorului nu puteți lua salariul care vă aparține, dacă îl luați riscați să fiți acuzată de furt.
M-am gandit si eu initial la delapidare, dar art.296 Noul Cod Penal se refera la subiectul activ ,"functionar public" cred ca, persoana respectiva nu este functionar public in sensul art.175 Noul Cod Penal,cred ca,hotelul este proprietate privata.
Delapidare?
AndreiPrV
Buna seara! Lucrez ca agent vanzari, iar in decursul zilei de astazi mi sau furat 1.600 de lei bani din incasari. L-am sunat pe seful meu sa ii spun iar acesta ... (vezi toată discuția)
Delapidare
morodac
Conform noului Cod Penal delapidarea este înfăptuite de un funcționar public asa cum este definit în lege. De ce sau cum poate fi acuzat de delapidare ... (vezi toată discuția)