Buna ziua! Imi puteti spune si mie daca fondatorul unei fundatii poate sa schimbe, oricand va dori acesta, alcatuirea consiliului director intr-o fundatie? Cu alte cuvinte, daca fondatorul va dori sa il revoce din functie pe presedintele fundatiei sau vicepresedintele fundatiei, o poate face? Mentionez ca aceasta nu este prevazuta in statutul fundatiei.
Daca nu este prevazut in statut, se aplica art.30 alin.2 din ORDONANŢA nr. 26/2000 (*actualizată*) cu privire la asociaţii şi fundaţii si se face modificarea prin instanta (judecatorie):
ART. 30
(2) În cazul în care, pe parcursul funcţionării fundaţiei, componenţa consiliului director nu se poate modifica în condiţiile stabilite de statut, instanţa prevăzută la art. 17 va desemna, pe cale de ordonanţă preşedinţială, la cererea oricărei persoane interesate, persoanele care vor intra în componenţa consiliului director.
Eu cred ca este posibil schimbarea Consiliului Director al fundatiei de catre fondator... intrucat, acesta ii numeste si , prin urmare, are dreptul sa-i si revoce din functie.