avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 439 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pensionare la limită de vârstă
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensionare la limită de vârstă

La data de 5 septembrie 2012 m-am pensionat anticipat. În data de 14.11.2015 împlinesc vârsta legală de pensionare, 65 ani. Mai este nevoie să fac o cerere către Casa Județeană de pensii, pentru trecerea la pensionarea la limită de vârstă?
Cel mai recent răspuns: Carp Mircea , utilizator 08:33, 7 Octombrie 2015
Legea 263/2010

ART. 64
(1) La data indeplinirii conditiilor pentru acordarea pensiei pentru limita de varsta, pensia anticipata se transforma in pensie pentru limita de varsta si se recalculeaza prin adaugarea perioadelor asimilate si a eventualelor stagii de cotizare realizate in perioada de suspendare a platii pensiei anticipate.
(2) Transformarea pensiei anticipate in pensie pentru limita de varsta, in conditiile prevazute la alin. (1), se face din oficiu.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Trecere de la pensie anticipata la pensie pentru limita de varsta Meuta Georgeta Meuta Georgeta Sunt pensionata anticipat. As dori sa stiu cand trebuie sa fac cererea vpentru pensionare la limita de varsta? M-am nascut in 3o.ianuarie 1953 cand ar trebui ... (vezi toată discuția)
Pensie limita de varsta gluten gluten Pensia anticipata va deveni pensie pentru limita de varsta, din oficiu ?Sau trebuie sa depun o cerere?Multumesc! (vezi toată discuția)
Recalculare pensie simplu_el simplu_el Tatal meu a iesit la pensie anticipat cu cinci ani inainte de implinirea varstei, desi avea vechimea necesar. Anul acesta in octombrie implineste 65 de ani. Ce ... (vezi toată discuția)