avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 949 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Prescriere fapte penale pentru maxim 3 ani inchisoare
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Prescriere fapte penale pentru maxim 3 ani inchisoare

solicit un raspuns: care este termenul de prescriere a faptelor penale pedepsite cu maxim 3 ani in baza art.335 cod penal nou?
Dacă vă referiți la prescripția răspunderii penale, conform art. 154 NCP, termenul este 5 ani, când legea prevede pentru infracţiunea săvârşită pedeapsa închisorii mai mare de un an, dar care nu depăşeşte 5 ani;
Cursul termenului prescripţiei răspunderii penale se întrerupe prin îndeplinirea oricărui act de procedură în cauză iar după fiecare întrerupere începe să curgă un nou termen de prescripţie, ar trebui sa aveti si asta in vedere.
Ce presupune indeplinirea oricarui act de procedura in cauza? Introducerea plangerii penale?
Da, și alte acte și proceduri specifice urmăririi penale, transmitere citații, etc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

De la ce moment curge termenul de prescriere a inselaciunii? catinf catinf Am aflat ca inselaciunea se prescrie la 5 ani, conform NCP. Am o plangere penala pentru inselaciune impotriva unei persoane, inregistrata in decembrie 2012, ... (vezi toată discuția)
Prescriere-frauda informatica (anterior noului cod penal) danis33 danis33 Buna ziua, Am un prieten care a avut o perchezitie domiciliara in anul 2007 Nov...A fost acuzat de frauda informatica la momentul respectiv, a dat o ... (vezi toată discuția)
Prescriptie luca_dinu2001 luca_dinu2001 Buna ziua, Imi puteti spune dupa noul cod penal care este perioada de prescriptie la complicitate la inselaciune in forma continua si fals in inscrisuri sub ... (vezi toată discuția)