avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 795 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... pensie de invaliditate
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

pensie de invaliditate

am fost la comisie si mi s a dat gradul doi pensie de invaliditate..conf leg 263/2010 art 68 al 1 lit b,am un stagiu de cotizare de 18 ani varsta de 39 ani...cum se calculeaza aceasta pensie?
Cel mai recent răspuns: Carp Mircea , utilizator 15:39, 7 Octombrie 2015
Pentru barbat:

1)Se calculeaza punctajele anuale pentru cei 18 ani.
2)Se acorda un stagiu potential de 9,35 puncte pentru diferenta de pana la stagiul complet(35 de ani).
Totalul(1+2) se imparte la 35(stagiu complet) x 107%(indice de corectie) = punctajul mediu annual
Punctajul mediu anual x 830,2 = cuantumul pensiei

Daca este vorba despre femeie,precizati luna si anul nasterii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calcul pensie invaliditate gr.3 stefimit stefimit Buna ziua . va rog sa-mi spuneti cum se calculeaza pensia pentru invaliditate gr.3 ,(spondilita gradul 4) cu 28 ani vechime.. Va multumesc (vezi toată discuția)
Cuantumul pensiei de invaliditate GL46210681 GL46210681 sunt in concediu medical si o sa fiu propus pentru pensinare pe caz de boala am 17 ani vechime si din cauza bolii nu mai pot sa lucrez si nu stiu la cit ma ... (vezi toată discuția)
Pensie de invaliditate gr. 2 papiu papiu Cum se calculeaza efectiv pensia de invaliditate temporara gr.2 Multumesc (vezi toată discuția)