avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1184 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... administratia de proprietari are dreptul sa-mi ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

administratia de proprietari are dreptul sa-mi factureze pausal apa rece avind in vedere ca sunt contorizat

locuiesc cu mama soacra care are un drept de abitatie viagera, de trei ani prin rude ,,bine voitoare" aceasta nu mai vrea sa-si plateasca partea ei de intretinere ca sa fie mai categorica aceasta plateste la asociatia de locatari cite 20 de lei pe luna cind si cind cu acordul asociatiei fara acordul meu. mentionez ca sunt debransat de la apa calda caldura gaze toate acestea facindu-se prin forte propri, desi am tolerat aceasta situatie am fost dat in judecata de asociatia de propietari si pus sa platesc in locul ei suma restanta .
va rog sa-mi spuneti ce pot face si cum ?eu ma gindesc la chemare-a in judecata pentru obligatia de a face :">
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 22:33, 3 Septembrie 2009
Da, are aceasta obligatie. Important este ca partile comune sa fie calculate corect( nu cred ca este vorba de calcul pausal. Daca e asa, nu- i corect)
Buna ziua.In situatia existentei de aparate de contorizat consum apa-ATENTIE ! aflate in perioada de valabilitate tehnica, nu este legal a se impune si percepe alte consumuri in afara sau suplimentar celor inregistrate.Conform disp in vigoare ,calculul la pausal este nelegal in circumstatele existentei de aparate de contorizat aflate in perioada de valabilitate metrologoica .Pe de alta parte,din partea persoanei juridice pot interveni consumuri suplimentare-diferenta surplus fata de total aparate contorizat individuale,care sunt impuse si percepute dupa criterii mai mult sau mai putin ortodoxe .Dar,tot legal daca nu si de bun simt ,inainte de actionarea in instanta ,exista institutia procedurii prealabile .
se poate trece pausal,in luna in care nu s a predat citirea apometru,cu o valoare medie lunara,urmand sa se faca reglarea consumului..
Concret cine este proprietarul apartamentului..Cum s-a realizat debransarea apartamentului ,detineti documente legale de la serviciile de la care sunteti debransata?Oricum este o situatie incalcita de vreme ce "mama soacra nu mai vrea sa plateasca partea ei de intretinere dar totusi plateste la asociatia de proprietari cate 20 de lei pe luna cand si cand cu acordul asociatiei fara acordul meu".Pana nu lamuriti in sanul familiei cine detine obligatia si responsabilitatea de plata,pana nu clarificati cu asociatia platile facute aferent apartamentului ,ramane o situatie care poate crea permanent nemultumiri reciproce si fiecare,in scopul protejarii intereselor legitime are dreptul sa-si sustina punctul de vedere ,
amiabil sau in fata autoritatilor competente .
Problema cu mama-soacra trebuie transata in familie. Asociatia a procedat gresit cand s-a implicat in problema Dv. Si spun asta pentru ca, in mod sigur administratorul cunoaste problema. El, impreuna cu presedintele trebuia sa fi impus o procedura de incasare de la ap.Dv in sensul de a primi banii exclusiv de la proprietar. De altfel cheltuielile unui apartament privesc in mod unitar apartamentul si nu partajat pe coproproietari, asta din punct de vedere al asociatiei..
Debransarea trebuia facuta cu acte si de catre furnizorul de apa, gaze. Daca nu este asa atunci asociatia isi rezerva dreptul sa va calculeze consumul asa cum face si cu restul proprietarilor. In cazul in care v-ati debransat legal asociatia trebuie sa va scoata de la plata acestor cheltuieli.

Alte discuții în legătură

Consum pausal marida marida Pentru o asociatie de proprietari din Bucuresti, care este consumul pausal pentru apartamentele necontorizate la apa rece si apa calda? Exista o lege in care ... (vezi toată discuția)
Apa rece ,,furata"=pierderi apa mixi64 mixi64 apa rece ,,furata"= pierderi apa, pe care tot cei care consuma o platesc in final.de 5ani platim pierderi de cate 40-80 mc pe luna.am vecini care dau citirea ... (vezi toată discuția)
Scoatere intretinere VogueO VogueO Buna ziua! Daca am restanta de 2000 de lei la intretinere, pot solicita debransarea? Mentionez ca nu mai locuiesc in apartament de 4 luni (trec saptamanal ... (vezi toată discuția)