Acuzat de fals in inscrisuri sub semnatura proprie si delapidare
Buna ziua. Am lucrat la o societate fara contract sau carte de munca. In luna ianuarie 2005, s-a efectuat un inventar, fara comisie de inventariere, iar in luna mai s-au descoperit unele produse dublate de 4 ori in inventar si o lipsa de 2 miliarde lei, iar eu sunt acuzat ca am facut asta ca sa acopar pe cineva. Gestiunea nu are nici un sistem de protectie si se poate intra de oriunde prin intermediul internetului. Acum se efectueaza o expertiza contabila, iar mie mi s-a deschis dosar penal cu acuzatiile din titlul discutiei. Am inteles ca dosarul a fost respins de procuratura. Daca a fost respins, de ce mai exista dosar penal? Ce vreau eu sa stiu. Ce trebuie sa se dovedeasca, ca eu sa am probleme. Si cum pot fi acuzat de fals in inscrisuri sub semnatura cand eu nu am semnat nimic pe acolo, decat niste nir-uri facute de mine. Delapidarea cum este dovedita. Va sunt recunoscator pentru raspunsuri si sper sa ma intelegeti ca sunt destul de speriat, iar acum nu pot nici macar sa ma gandesc la copilul care trebuie sa vina. Va multumesc
Unde mai exista dosar penal? La procuratura sau la instanta?
la politie este dosarul
Probabil ca nu a fost respins la procuratura, ci s-a inapoiat pentru continuarea cercetarilor.
Mai bine va angajati un avocat care sa i-a cunostinta si de dosar.
in speta prezentata sunteti gestionar de fapt, in nici un caz gestionar de drept, astfel ca obligatiile dvs sunt mai restrinse. Oricum neavand contract de munca, nu vi se poate imputa responsabilitatea gestiunii. In cel mai rau caz poti fi acuzat de abuz de incredere (dar si asta scirtie rau de tot). Daca puteti dovedi ca la gestiune avea acces si altcineva (patronul, un sef de serviciu, etc) ar fi in ajutorul dvs. Nu se pune problema de delapidare (pentru asta ar fi trebuit sa fiti angajat al societatii).
Din intreg ansamblul eu as zice ca nu putem vorbi de o fapta penala, iar eventualele pretentii ar putea fi rezolvate pe cale civila.
Falsul in inscrisuri nu prea sta in picioare pentru ca dvs. ati consemnat in acele inscrisuri situatii corespunzatoare adevarului (daca este vorba doar de NIR, care este un document care consemneaza intrarile de marfa). Oricum, pentru intelegerea corecta a situatie sfatul meu este sa consultati/angajati un avocat
la gestiune au avut acces multi oameni... gestiunea nu are sistem de protectie, parola sau altceva... si in aceasta gestiune au lucrat destul de multi oameni... sefa de tura, diversi operatori pusi la test si lasa-ti sa lucreze o perioada pentru acomodare si se mai putea accesa pe internet din oricare alta locatie... iar gestiunea fost preluata din alta firma si nu se mai gaseste nici inventarul de la o firma la alta si nici gestiunea firmei anterioare... stim doar o suma cu care s-a inceput pe firma actuala...
Inventar fals
BIGHY
Buna ziua,am vazut ca pe acest site pot primi lamuriri in legatura cu o acuzatie care mi se aduce.Am lucrat la un magazin,am avut gestiune,si sunt acuzat ca am ... (vezi toată discuția)