Doua locuri de veci luate in concesiune de la o parohie de catre doi soti in viata, fiecare avand cate o fiica din casatoriile precedente.
In anul 2000 sotul a decedat si a fost inmormantat in unul dintre morminte. Intru-cat fiica lui a afirmat ca n-o intereseaza locurile de veci si nici nu s-a prezentat la parohie in termenul de 3 luni, actul de concesiune vechi a fost inlocuit cu altul facut pe numele fiicei sotiei.
In anul 2004, fiica decedatului introduce actiune de judecata pentru mostenire, actiune finalizata pe 30.01.2008 printr-o sentinta care hotaraste urmatoarele :
".......
Constata ca au calitatea de mostenitoari parata-reclamanta in calitate de sotie supravietuitoare, avand o cota de 1/4 din masa succesorala si reclamanta-parata in calitate de fiica, avand o cota de 3/4 din masa succesorala.
Constata ca masa succesorala se compune din : cota de 1/5 din dreptul de proprietate......si dreptul de concesiune a doua locuri de veci...din parohia....
Dispune iesirea din indiviziune asupra imobilului.
.......
Mentine starea de copropietate comuna si fortata asupra locurilor de veci.
..........."
In octombrie 2008 decedeaza si sotia fiind inmormantata in al doilea loc de veci.
In 2009 i se elibereaza fiicei sotului decedat, la cerea acesteia si in baza sentintei de mai sus, fara incunostiintarea celeilalte fiice, un act de concesiune pe un mormant si jumatate din cele doua.
Din anul 2000 pana in prezent, fiica sotiei a ingrijit si a platit contributia anuala pentru ambele morminte, an de an, fara sa i se fi spus de existenta celui de-al doilea act...
Fiica sotului, nu a ingrijit niciodata mormintele, nici nu s-a ingrijit sa fie scris numele tatalui sau pe placa de marmura a crucii mari,comuna ambelor morminte, si din 2009 n-a mai fost pe acolo pana la inceputul lunii acesteia, cand a platit contributia pe 6 ani (2010-2015), retroactiv, dupa care a luat legatura cu cealalta fiica cerandu-i iesirea din indiviziune la notariat.
Administratorul parohial a spus ca trebuie obligatoriu sa mearga ambele la notariat pentru a iesi din indiviziune ca sa le poata face acte fiecaruia pe cate un mormant pentru ca nu poate face un act pe ambele nume si pe ambele morminte...
In aceasta situatie, ce poate face fiica sotiei, legal, pentru a pastra mormintele in folosinta stricta a familiei ei si a celeilalte fiice?
Multumesc!
I
Cel mai recent răspuns:
Marioara Maftei , utilizator
00:43, 9 Octombrie 2015