Legea nr. 63/2011 - incadrarea si salarizarea in anul 2011 a personalului didactic si didactic auxiliar din invatamant
Anexa 5- Metodologie de Calculal drepturilor salariale care se acorda personalului didactic si personalului didactic auxiliar din invatamant
Art. 3. — Modul de calcul pentru salariul de baza al personalului didactic incadrat pe functiile prevazute in anexele nr. 1 si 2 la lege este urmatorul:
.....
4. Perioadele in care personalul didactic s-a aflat in concediu fara plata acordat in conformitate cu prevederile legale in vigoare sau in concediul pentru cresterea copilului in varsta de pana la 2 ani, respectiv 3 ani, precum si perioada in care personalul didactic a efectuat stagiul militar, dupa care s-a reintors la catedra, respectiv perioadele in care personalul didactic a avut catedra rezervata in invatamant, nu intrerup vechimea in invatamant. Aceste perioade nu constituie vechime efectiva in invatamant pentru acordarea sporului de stabilitate.
....
V-am intrebat deoarece conform OUG 103/2013 art. 2 alin 1 lit. a, de la 1 ianuarie 2014 au beneficiat de o majorare de 10% cei care aveau vechime in invatamant de pana la 6 ani. Eu la acea data, fara sa iau in calcul concediul de crestere, aveam o vechime in invatamant de 5 ani si 10 luni si nu am primit acea majorare.
Conform carei legi este considerata vechime in invatamant? Caci daca este asa, la 1 ian 2014 aveam 7 ani si 10 luni, deci nu aveam cum sa beneficiez de acea majorare, intrucat aveam peste 6 ani vechime in invatamant,