avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 635 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Învăţământ - probleme ... Concediu de crestere copil
Discuție deschisă în Învăţământ - probleme juridice conexe

Concediu de crestere copil

Concediul de crestere a copilului este considerat vechime in invatamant sau doar vechime in munca?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:02, 12 Iulie 2023
Nu stiu legea, dar chiar credeti ca experienta in invatamant poate creste stand langa propriul copil? De ce s-ar legifera asa ceva?
Legea nr. 63/2011 - incadrarea si salarizarea in anul 2011 a personalului didactic si didactic auxiliar din invatamant
Anexa 5- Metodologie de Calculal drepturilor salariale care se acorda personalului didactic si personalului didactic auxiliar din invatamant
Art. 3. — Modul de calcul pentru salariul de baza al personalului didactic incadrat pe functiile prevazute in anexele nr. 1 si 2 la lege este urmatorul:
.....
4. Perioadele in care personalul didactic s-a aflat in concediu fara plata acordat in conformitate cu prevederile legale in vigoare sau in concediul pentru cresterea copilului in varsta de pana la 2 ani, respectiv 3 ani, precum si perioada in care personalul didactic a efectuat stagiul militar, dupa care s-a reintors la catedra, respectiv perioadele in care personalul didactic a avut catedra rezervata in invatamant, nu intrerup vechimea in invatamant. Aceste perioade nu constituie vechime efectiva in invatamant pentru acordarea sporului de stabilitate.
....
V-am intrebat deoarece conform OUG 103/2013 art. 2 alin 1 lit. a, de la 1 ianuarie 2014 au beneficiat de o majorare de 10% cei care aveau vechime in invatamant de pana la 6 ani. Eu la acea data, fara sa iau in calcul concediul de crestere, aveam o vechime in invatamant de 5 ani si 10 luni si nu am primit acea majorare.
Perioada CCC constituie vechime in invatamant si, prin urmare, trebuia sa beneficiati de acea majorare de salariu.
Conform carei legi este considerata vechime in invatamant? Caci daca este asa, la 1 ian 2014 aveam 7 ani si 10 luni, deci nu aveam cum sa beneficiez de acea majorare, intrucat aveam peste 6 ani vechime in invatamant,

Alte discuții în legătură

Incadrarea in invatamant AleIoana AleIoana Buna ziua, lucrez in invatamant din anul 2010. In anul 2014 am fost in concediul de ingrijire al copilului pentru 2 ani de zile. Anul trecut (2016-2017) m-am ... (vezi toată discuția)
Sporul de stabilitate in invatamant zoie zoie Lucrez in invatamantul preuniversitar din 1989, dar contractul de munca se incheia la 15 iunie, si la30 iunie etc., fiind angajata pe perioada determinata.In ... (vezi toată discuția)
Spor de solidaritate/fidelitate platonflorin platonflorin La 1 sept. 2012 voi avea 14 ani vechime in invatamant. Din acestia 4 ani am stat in C.C (crestere copii), au ramas 10 ani. La 1 sept. 2012 voi beneficia de ... (vezi toată discuția)