avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1090 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Învăţământ - probleme ... Incadrarea in invatamant
Discuție deschisă în Învăţământ - probleme juridice conexe

Incadrarea in invatamant

Buna ziua, lucrez in invatamant din anul 2010. In anul 2014 am fost in concediul de ingrijire al copilului pentru 2 ani de zile. Anul trecut (2016-2017) m-am intors la serviciu si am solicitat trecerea in transa 6-10 ani insa solicitarea mi-a fost respinsa pe motiv ca acest concediu nu se considera vechime efectiva la catedra. Prin urmare si anul acesta scolar o sa trec prin aceeasi situatie. Este corect? Care este legea care m-ar putea lamuri cu privire la incadrarea corecta? In sensul in care eu acum as intra in al 7-lea an de cand sunt in invatamant insa conform calculelor lor sunt in al 5-lea an efectiv la catedra! Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:43, 1 Septembrie 2017
1. Pana la abrogare, Legea 63/2011 prevedea ca : "Perioadele în care personalul didactic s-a aflat în concediu fără plată acordat în conformitate cu prevederile legale în vigoare sau în concediul pentru creşterea copilului în vârstă de până la 2 ani, respectiv 3 ani, precum şi perioada în care personalul didactic a efectuat stagiul militar, după care s-a reîntors la catedră, respectiv perioadele în care personalul didactic a avut catedră rezervată în învăţământ, nu întrerup vechimea în învăţământ. Aceste perioade nu constituie vechime efectivă în învăţământ pentru acordarea sporului de stabilitate."

2. Hotărârea nr. 582/2016 pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a prevederilor art. 31 alin. (2), (3) și (8), art. 33 și 34 din Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 57/2015 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice în anul 2016, prorogarea unor termene, precum și unele măsuri fiscal-bugetare
Cap. II Stabilirea drepturilor salariale începând cu luna august 2016 pentru personalul didactic auxiliar din învățământul preuniversitar

art.10
....
(4) Prin vechime neîntreruptă în învățământ de peste 10 ani se înțelege activitatea realizată în calitate de personal didactic auxiliar cu contract de muncă într-o unitate/instituție de învățământ; reprezintă vechime neîntreruptă și perioada în care personalul didactic auxiliar a fost încadrat pe funcție didactică de predare sau pe funcții echivalate din unitățile de învățământ preuniversitar.

(5) Sporul de stabilitate se acordă personalului didactic auxiliar, indiferent de perioada când a fost acumulată vechimea celor 10 ani neîntrerupți în învățământ. Constituie vechime neîntreruptă în învățământ și perioadele în care personalul didactic auxiliar s-a aflat în concediul pentru creșterea copilului în vârstă de până la 2 ani, respectiv 3 ani, precum și perioada în care personalul didactic auxiliar a efectuat stagiul militar, după care s-a reîntors în învățământ.

3. Legea nr.153/2017 nu mai face nicio referire. Prin urmare, perioada CCC chiar daca constituie vechime in munca poate sa nu constituie vechime efectiva in invatamant.
Solicitati un punct de vedere de la Ministerul Educatiei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie crestere copil in invatamant edalap edalap Buna ziua. Perioada de concediu crestere copil se considera vechime in invatamant? Pot beneficia de spor de vechime incluzand anii de concediu? (vezi toată discuția)
Concediu de crestere copil ewantia ewantia Concediul de crestere a copilului este considerat vechime in invatamant sau doar vechime in munca? (vezi toată discuția)
Oug 124/2011 - vechime la catedra? turtuc turtuc Conform OUG 124/2011 concediul pentru cresterea copilului ar trebui sa constituie nu numai vechime in munca ci si in specialitate. Avand in vedere cele de mai ... (vezi toată discuția)