avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 596 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Angajare asociat la SRL ?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Angajare asociat la SRL ?

Buna ziua,

Am si eu o nelamurire.
Detin un mic magazin cu imbracaminte impreuna cu sotia.
Ea este administrator iar eu asociat.

Intrebarea mea este:
Daca ne ocupam de vanzarea produselor doar noi doi, este nevoie ca eu, asociatul, sa fiu angajat in cadrul societatii sau nu ?

Am raspunsuri de la diferite personae, unii spun ca da, altii spun ca daca sunt asociat nu e nevoie.

Ma puteti ajuta cu un raspuns ? Nu vreau sa primesc vreo amenda daca vine vreun control si eu nu ar trebui sa fiu la vanzare.
Cel mai recent răspuns: Daniel2Fast , utilizator 19:53, 10 Octombrie 2015
Puteti avea calitatea de angajati. Nu este obligatoriu sa angajati alte persoane.
Va multumesc pentru raspuns. Eu as vrea sa stiu daca este obligatoriu sa fiu si angajat, sau daca pot sa lucrez in calitate de asociat, cum sunt acum.
Nu este obligatoriu sa fiti angajat la societatea al carei asociat sunteti.
Va multumesc mult pentru raspuns.
Poti fi la tejghea daca esti asociat, chiar daca nu ai carte de munca. In zona mea era control de la ITM, lua declaratii de la vanzatori si date buletin, la mine cand au aflat ca-s asociat nu s-au mai deranjat. Am carte de munca si le-am zis sa le dau date, dar m-au refuzat, ca nu e nevoie. Nu stiati ca legal daca ai vanzatori la care nu vrei sa le faci carte de munca ii faci asociati cu 1% si pot vinde fara sa iti faci probleme cu ITM-ul in ceea ce priveste Catea de Munca?

Alte discuții în legătură

Carte de munca administrator alinaelena89 alinaelena89 buna ziua. am o nelamurire. am deschis recent o societate srl al carei asociat unic si administrator sunt eu. precizez ca am deschis aceasta firma pentru un ... (vezi toată discuția)
Obligativitate angajare asociat/administrator la firma proprie bocai bocai Sunt asociat si administrator al firmei proprii, cu activitate de comert cu amanuntul produse alimentare. Pot sa prestez activitatea de vanzator fara sa fiu ... (vezi toată discuția)
Administratorul are voie sa vanda produse? violetaflorentina violetaflorentina La un magazin alimentar SRL ,administratorul are voie sa vanda produse? Este obligatoriu sa aiba curs de vanzator? (vezi toată discuția)