Daca se poate sa ma lamuriti si pe mine;
Am o casa la tara, langa drum,zilele trecute o venit randul sa refaca covorul asfaltic,toate bune si frumoase oricine doreste asa ceva,dupa aceasta operatie a ``iesit``o bordura de aproximativ 5 cm la cea existenta in total aproximativ 10 cm. Am intrebat un muncitor si mi-a spus sa vorbesc cu inginerul (ala care ii pe langa repartitorul de asfalt ),i-am spus care este problema si am primt un raspuns: ``eu cu drumul tu cu casa``,am de facut 6m de asfalt si gata.
Ce-i de facut in cazul asta? Nu mai pot sa ies/intru in curte.
Pana si codul rutier(din cate stiu eu) sanctioneaza blocarea accesului la proprietatea privata.
Multumesc
A cui este drumul acela răspunde de eventualele daune care apar în urma lucrărilor.- pe baza răspunderii civile delictuale. Aflați a cui este drumul și faceți o adresă scrisă pt. a remedia lucrarea în caz contrar vor fi trași la răspundere.
Multumesc pentru raspuns.
Drumul este judetean era intretinut de drumuri judetene (pana in urma cu o luna aproximativ cand a fost luat de o fima privata la care a trecut toata echipa de la judetene cu inginer cu tot). Au inceput cu curatat santuri din spate veneau alti cu asfaltul ceva de necrezut cu o luna doua in urma,tot timpul erau 4-5 camioane cu asfalt care asteptau la rand.
Nu locuiesc permanent la casa numai in wekend sau in concediu. In ziua in care au pus asfaltul pe partea mea am fost la lucru,dar cu o zi in urma am fost si atunci am vorbit cu inginerul care era cu asfaltul a spus ca daca face la unul trebuie sa faca la toti,zic bine atunci eu cum ies cu masina din curte atunci a zis ``eu cu drumul tu cu casa am de facut 6m de asfalt si gata``. A doua zi am fost din nou asfaltul era turnat bordura noua de 4 degete(cca 5 cm) + cea veche,am improvizat ceva sa pot sa intru si sa ies.
Multumesc
Consiliul judetean de care aparțineți are atribuții de administrare a patrimoniului public, în cazul de față a drumului public . În calitate de administrator(din punct de vedere juridic înseamnă că va avea calitate procesuală pasivă-pârât)urmărește și asigură starea tehnică a drumurilor pe care le administrează și prin urmare, răspunde de lucrările efectuate(chiar dacă acestea au fost efectuate de o firmă X).
Faceți o adresă scrisă- în atenția CONSILIULUI JUDEȚEAN- prin care sesizați executarea defectuoasă a lucrărilor inclusiv răspunderea civilă delictuală care intervine și care o veți ridica, solicitând și daune, prin faptul că v-au blocat ieșirea (care exista, înainte de efectuarea lucrărilor și indiferent că locuiți acolo permanent sau ocazional) la drumul public. Temei de drept- art. 1349 NCC
Nu inteleg, v-a turnat o basculanta de bitum in fata portii? Daca s-a refacut covorul de asfalt si s-a ridicat bordura cu cativa centimetri, nu va ramane decat sa ridicati si dvs. poarta.
E grele dom'le....Mai ceva decat povestea cu drobul de sare.