avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 241 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Drum in curs de asfaltare ridicat cu 30 de cm pana ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Drum in curs de asfaltare ridicat cu 30 de cm pana acum - suntem blocati in curte

Buna seara. Unde ne putem adresa/cum putem rezolva urmatoarea situatie - drumul din fata curtii noastre (strada laturalnica) este in curs de asfaltare cu fonduri europene. Din cauza faptului ca primaria a avut conturile blocate peste o luna, nu s-a lucrat iar acum se lucreaza continuu pentru a se termina mai repede lucrarea. Nivelul strazii a fost ridicat cu aproximativ 30 de cm la momentul de fata si mai urmeaza si asfaltul. Pe alte portiuni de drum inaltimea drumului fata de curti este si mai mare. Acolo oamenilor li s-a spus ca trebuie sa-si aduca ei singuri masini de pamant si sa-si inalte curtile.

Nu putem iesi din curti cu masina decat cu sapa si lopata. Drumarii ne-au comunicat faptul ca trebuie sa ne ridicam poarta si sa ne facem (NOI, nu ei) panta, primaria ne-a anuntat ca asa este proiectul si nu se poate modifica. Drumul are aproximativ 4 m si nu au unde sa faca rigole sau podeturi.

In aceasta seara sotul a dat piatra la o parte si a facut panta in afara ca sa iasa sa cumpere niste scanduri din satul vecin si la scurt timp dupa ne-am trezit la poarta cu secretarul de la primarie care ne-a anuntat ca ne trimite somatie pentru distrugere. Noi trebuie cica sa ne parcam masina in intersectie in afara curtii pe durata asfaltarii, lucru de care nu am fost informati.

Ce putem face? Multumim
Cel mai recent răspuns: AvTudor_com , utilizator 00:19, 20 Septembrie 2017
Tot ei trebuie sa faca rampele de acces pana la poarta. Formulati petitii in scris catre consiliul local si judetean, daca nu stiti cine este administratorul respectivului drum si cine a contractat lucrarile. Sunt obligati sa va raspunda

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Turnat asfalt pe drum, nu mai pot sa ies in curte ardeleanu100 ardeleanu100 Daca se poate sa ma lamuriti si pe mine; Am o casa la tara, langa drum,zilele trecute o venit randul sa refaca covorul asfaltic,toate bune si frumoase ... (vezi toată discuția)
Cum pot lupta cu indiferenta primariei? buna ziua, avem o casa la sat si prin curtea noastra trece un ... ElenaPaula ElenaPaula Buna ziua, avem o casa la sat si prin curtea noastra trece un șanț. Șanț care strabate mai multe gradini si care iese din curtea noastra in terenul din ... (vezi toată discuția)
Accesul auto in curte este restrictionat de primarie in urma lucrarilor de asfaltare abandonate iulius1979 iulius1979 In luna noiembrie au inceput niste asa zise lucrari de asfaltare. In doua zile, niste utilaje au decupat drumul pe o portiune de 200 de metri, apoi au ... (vezi toată discuția)