avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1066 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Problemele profesionale ale ... discriminarea consilierilor juridici, tot mai ...
Discuție deschisă în Problemele profesionale ale consilierilor juridici

discriminarea consilierilor juridici, tot mai frecventa in ultima perioada

Dupa ce vechimea in profesia de consilier juridic a ajuns sa nu mai aiba nicio importanta pentru celelalte profesii juridice, dupa ce avem un statut neclar si foarte putine drepturi in comparatie cu obligatiile, s-a ajuns ca pana si in institutiile publice , asemanator celor de drept privat sa fim priviti ca un specimen pe cale de disparitie. Spre exemplificare, iata un articol ce contine o parere revoltatoare la adresa consilierilor juridici, spusa de un om politic, inginer de profesie, viceprimar al municipiului Piatra Neamt, in ziarul Realitatea Media de Neamt, editia din 17.07.2009:
[ link extern ] /
Poate cei care vor citi articolul vor trimite un puct de vedere online pe adresa Primariei Piatra Neamt.
Tocmai i-am trimis-o!Am sa discut si am sa propun in urmatoarea sedinta a colegiului trimiterea d-lui viceprimar de la Piatra Neamt in judecata daca nu-si va retrage afirmatiile!!:foottap::training:
Ultima modificare: Sâmbătă, 18 Iulie 2009
Alexandru Cutean, Consilier juridic
Foarte bine ai facut.Eu am trimis la ziarul Realitatea Media de Neamt comentariul meu la articolul mentionat, dar administratorul site-ului nu mi l-a postat.Apoi, am contactat redactia printr-un e-mail in care le-am cerut sa-mi explice motivele refuzului de postare a comentariului, dar cererea mea a ramas fara raspuns pana acum.
Sunt de acord cu dvs. Afirmatia acelui viceprimar cum ca " vom apela la un avocat fiindca un consilier juridic nu are mare putere in instanta" mi se pare total deplasata! In instanta primeaza principiile de drept si justitia , cel putin asa stiam eu!
Probabil dl. vice solicita in caietul de sarcini pt cabinetul de avocatura...pile , relatii, influenta in instanta...daca un C.J. nu are putere in instanta....astia ne conduc la toate nivelurile...de aia suntem unde suntem.
Am trimis mesaj ma ziar, dar sigur nu va fi publicat.
poate , totusi, face colegiul ceva!
~ Conținut șters la cerere ~

Alte discuții în legătură

Protest impotriva tentativei de unificare a profesiilor juridice Protestez impotriva acestor aberante propuneri conform carora ar trebui ca cele doua profesii (cea de avocat si cea de consilier juridic) sa se uneasca!

(vezi toată discuția)
Statutul profesiei de consilier juridic alx alx institutia in cadrul careia sunt angajata a primit un mail cu o adresa a Ministerului Justitei. pe scurt prin acest mail ni se transmite pe diverse ... (vezi toată discuția)
Exercitarea profesiei de cons. jr. in domeniul privat adriannn adriannn Buna ziua. 1. Pentru practicarea profesiei de cons. jr. este obligatoriu inscrierea in tabloul cons. juridici? Textul legii 514/2003 este interpretabil, ... (vezi toată discuția)