avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 492 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Accize, alte taxe Fondul de mediu 3%
Discuție deschisă în Accize, alte taxe

Fondul de mediu 3%

Buna ziua,

Am urmatoarea speta: Firma "X" are in obiectul de activitate comert cu deseuri reciclabile feroase si neferoase, dar nu are nici depozit si nici autorizatie de colectare si valorificare. Intentioneaza sa efectueze operatiuni intracomunitare cu deseuri feroase/neferoase reciclabile, cumparand marfa incarcata in camion in depozitul furnizorului (detinator de autorizatie de valorificare) avand ca destinatie cumparatorul din Europa. Firma X verifica calitatea, cantitatea si coordoneaza transportul marfii. Firma X are obligatia de a plati 3%?
Multumesc anticipat pentru raspuns.
Cel mai recent răspuns: Komkao Consulting , Consultant protectia mediului 12:59, 12 Octombrie 2015
1. Pentru situatia descrisa mai sus nu datoreaza taxe la fondul pentru mediu (in conditiile in care se autorizeaza - altfel speta nu exista)
2. Pentru desfasurarea activitatii de comert cu ridicata al deseurilor si resturilor - CAEN 4677, este necesara detinerea autorizatiei de mediu (chiar daca nu se depoziteaza deseurile)
3. Operatiunile itracomunitare cu deseuri feroase implica informarea ANPM si obtinerea deciziei din partea acesteia precum si completarea anexei 7 si transmiterea acesteia partilor interesate
Ultima modificare: Luni, 12 Octombrie 2015
Komkao Consulting, Consultant protectia mediului

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Necesitate autorizatie Pasa1217 Pasa1217 Buna ziua, A-si dori sa aflu daca este necesara o autorizatie anume pentru comercializarea de materiale plastice macinate ( firme autorizate colecteaza ... (vezi toată discuția)
Deseuri refolosibile marinescuioan marinescuioan Buna ziua. As avea si eu o intrebare si anume ce fel de acte i mi trebuie sa mi deschid 2 puncte pt colectarea deseurilor feroase si neferoase si ulterior sa ... (vezi toată discuția)
Valorificare deseuri jacquelline jacquelline Societatea A, generator de deseuri, vinde deseuri metalice catre o societate B, care are autorizatie de mediu pentru activitatea de comert cu ridicata al ... (vezi toată discuția)