avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 566 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Restituire taxa emisii poluante
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Restituire taxa emisii poluante

Am achitat la ANAF, in 8 ian.2013 suma de 2010 lei, taxa pt emisii poluante. Am solicitat restituirea acesteia la ANAF in ianuarie 2014, dar neavand dispozitii legale in acest sens, nu poate restitui pe cale administrativa.Asadar, am deschis proces in contencios administrativ impotriva ANAF,in aprilie 2014, avand o Hotarare in care actiunea mea este neintemeiata (ANAF e in ARMONIE cu legislatia, la data depunerii intampinarii). Imediat trimisa hotararea, s-a oprit evolutia procesului, acum revenind cu o citatie.
Invocand OG 40/2015 pot face intampinarea conf.careia solicit in continuare restituirea sumei cf.Art.1, 1)de restituire a taxei speciale pentru autoturisme si autovehicule, taxei pe poluare pentru autovehicule sau taxei pentru emisiile poluante provenite de la autovehicule ? As putea cere DIRECT la ANAF, cf acestor reglementari noi, restituirea, daca sunt in proces?
Va multumesc frumos pentru sprijin!
Sa aveti impliniri pe toate planurile personale si profesionale.
Cu stima, Popa E

Alte discuții în legătură

Recuperare taxa auto de la anaf in baza unei sentinte irevocabile cocos1 cocos1 Buna ziua, Am castigat in instanta impotriva celor de la ANAF si Curtea de Apel a dispus printr-o Hotarare definitiva si irevocabila restituirea sumei ... (vezi toată discuția)
Restituirea taxei auto andreisfetcu andreisfetcu Buna ziua , Am o hotarare irevocabila si defintiva a Curtii de Apel Prahova din care reiese ca am dreptul la restiturirea taxei auto dar institutia ANAF nu o ... (vezi toată discuția)
Taxa de mediu (prima inmatriculare) ifronea ifronea buna ziua; ma intereseaza sa stiu cum se face procedura prealabila la Finante? cine a facut-o il rog sa ma ajute si pe mine; ma intereseaza in mod special ce ... (vezi toată discuția)