avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1776 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Restituirea taxei auto
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Restituirea taxei auto

Buna ziua ,
Am o hotarare irevocabila si defintiva a Curtii de Apel Prahova din care reiese ca am dreptul la restiturirea taxei auto dar institutia ANAF nu o poate returna din cauza noii ordonante de urgenta.
Va intreb daca exista alta cale prin care sa intru in posesia dreptului castigat in instanta si anume o alta instanta nationala sau internationala care poate obliga acesta institutie sa se conformeze cu legea.?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: andreisfetcu , utilizator 12:52, 24 Aprilie 2014
E vorba de oug 8/2014, articolul XV, care sună astfel : “Plata sumelor prevăzute prin hotărâri judecătoreşti având ca obiect restituirea taxei pe poluare pentru autovehicule şi a taxei pentru emisiile poluante provenite de la autovehicule, dobânzile calculate până la data plăţii integrale şi cheltuielile de judecată, precum şi alte sume stabilite de instanţele judecătoreşti, devenite executorii până la data de 31 decembrie 2015, se va realiza pe parcursul a 5 ani calendaristici, prin plata în fiecare an a 20% din valoarea acestora”.
Deşi în aparenţă instituie o măsură reparatorie pentru o categorie de cetăţeni (mă refer la cetăţenii care au plătit taxa de poluare pentru autovehicule şi taxa pentru emisiile poluante de la autovehicule), în realitate, supune respectiva categorie de cetăţeni unei măsuri reparatorii tardive, ineficiente, inechitabile şi discriminatorii prin prisma relaţiei stat – cetăţean. Un stat ticalos si hraparet (citeste guvern psd-premier ponta!) si un cetăţean care nu are nicio vină şi care s-a supus unei legi eronate şi abuzive.
Cred ca trebuie sa va indreptati pe cale civila impotriva anaf-ului, cerand obligarea la plata deindata si in intregime, solicitand si sesizarea CCR. CCR sa se pronunte asupra constitutionalitatii og 8/2014, articolul XV in cazul d-voastra

multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Taxa mediu - se esaloneaza si cheltuielile de judecata pe 5 ani? kartago kartago Buna ziua, Am inteles ca se recupereaza taxa de mediu esalont de 5 ani + dobanda fiscala. Eu am castigat in instanta si recuperarea cheltuielilor de ... (vezi toată discuția)
Recuperare taxa auto de la anaf in baza unei sentinte irevocabile cocos1 cocos1 Buna ziua, Am castigat in instanta impotriva celor de la ANAF si Curtea de Apel a dispus printr-o Hotarare definitiva si irevocabila restituirea sumei ... (vezi toată discuția)