avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 501 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Stagiu cotizare pensie confirmat de Casa de pensii
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Stagiu cotizare pensie confirmat de Casa de pensii

Buna ziua,
asta spune legea:Art. 50
(1) Stagiul de cotizare se certifica asiguratilor, din oficiu, o data la 2 ani, de CNPP si de casele de pensii sectoriale.
(2) Stagiul de cotizare se certifica si la cererea asiguratilor, contra cost. Tariful serviciului respectiv se stabileste anual de CNPP si casele de pensii sectoriale.
A obtinut cineva aceste adeverinte de la Casele de pensii ?#-o
Daca "DA" cum si unde s-a adresat ?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 13:18, 12 Octombrie 2015
1. Daca nu ati primit pana acum o astfel de adeverinta cu stagiul de cotizare va adresati Casei de pensii de care apartineti si va fi eliberata gratis.

2. Daca ati primt adeverinta in ultimii 2 ani atunci veti plati o taxa de 15 lei pentru eliberare.

3. Daca sunteti deja pensionar nu se mai elibereaza astfel de adeverinte ca nu mai are rost decat daca ati lucrat pe timpul pensionarii si ati platit contributia la pensie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acte stagiu cotizare crysstyle crysstyle Ce acte imi trebuie pt eliberarea unei adeverinte pt stagiu de cotizare de la casa de pensii? (vezi toată discuția)
Certificare stagiu de cotizare niccu niccu Buna seara, In Legea pensiilor spune: \\"Art. 50 (1) Stagiul de cotizare se certifica asiguratilor, din oficiu, o data la 2 ani, de CNPP si de casele de ... (vezi toată discuția)
Articol lege/prevedere transmitere stagiu de cotizare niccu niccu Buna seara, Va rog: Care este articolul de lege sau prevederea care stipuleaza ca este datoria Casei Nationale de Pensii sa instiinteze asiguratul,la o ... (vezi toată discuția)