avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1095 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Perioada de preaviz de comun acord
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Perioada de preaviz de comun acord

Buna ziua,

Sunt angajat la o companie privata pe o pozitie de conducere. In contractul de munca specifica ca perioada de preaviz se stabileste de comun acord in limita a 45 de zile lucratoare.

Am discutat cu manager-ul meu despre perioada de preaviz pentru ca am vrut sa fie in jurul a 30, maxim 40 zile lucratoare, pentru ca daca ar fi o perioada de 45 de zile s-ar termina fix inainte de Craciun. Chiar daca in contract specifica ca este de comun acord, ei nu vor sa negocieze in nici un fel, chiar vroiau sa stau mai mult.

Ce as putea face in privinta asta?

Multumesc pentru orice raspuns.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:57, 12 Octombrie 2015
Angajatorul are posibilitatea de a renunta total sau partial la termenul de preaviz.

Termenul de preaviz este cel convenit de parti in contractul individual de munca sau, dupa caz, cel prevazut in contractele colective de munca aplicabile si nu poate fi mai mare de 20 de zile lucratoare pentru salariatii cu functii de executie, respectiv mai mare de 45 de zile lucratoare pentru salariatii care ocupa functii de conducere, se prevede in art.81 alin.4 C.mun.

Nu prea vaeti ce face, decat sa absentati nemotivat pe durata de preaviz pe care nu o doriti s-o efectuati.
In contract nu scrie ca este de 45 de zile, zice ca se stabileste de comun acord si perioada maxima este de 45 de zile. Problema e ca nu este de comun acord
Depuneti o solicitare scrisa la angajator in acest sens si sa va comunice motivul refuzului in situatia in care nu este de acord cu propunerea dvs.
Deci nu pot face nimic legal. Doar sa apelez la bunul simt care lipseste, Merci @freeelis
Ultima modificare: Luni, 12 Octombrie 2015
unusorin, utilizator
Nu aveti ce sa faceti d.p.d.v. al legalitatii, intrucat greseala pleaca de la incheierea c.i.m.

Alte discuții în legătură

Perioada de preaviz cim vs ccm. ccm nu specifica clar silviu1975 silviu1975 Sunt in situatia de a-mi depune demisia dintr-o functie de conducere. Mentionez ca la angajarea pe functie de executie, In CIM se specifica: \\"... perioada de ... (vezi toată discuția)
Perioada de preaviz Gabriela Somesan Gabriela Somesan Buna ziua Exista vreo solutie [b]legala[/b] pentru a obtine de la un angajat de top management un preaviz mai mare 45 de zile prevazut in Codul Muncii ... (vezi toată discuția)
Preaviz s_robert s_robert Salutare, Am nevoie de ajutor. Sunt angajat la o firma ca si Inginer, nu am subalterni, si ma aflu in perioada de preaviz. Problema este ca perioada ... (vezi toată discuția)