Doresc sa cumpar un apartament pe numele meu.
Am niste datorii la finante de la niste amenzi administrative ... aprox 6.000 lei .
Fapt pentru care momentan am poprire la banca.
Momentan nu am nimic pe numele meu personal si nici venituri !
Dupa cumpararea imobilului exista riscul ca finantele sa puna sechestru pe imobil (ptr aceasta suma) ?
Daca da... cam in cat timp se poate cere acest sechestru ?
(Intreb asta deoarece ma gandesc ca poate in 1 an reusesc sa platesc)
Poate pune un sechestru asigurator, dar, ptr.titlurile executorii privitoare la creante a caror valoare nu depaseste 10.000 lei ,vanzarea bunurilor imobile ale debitorului poate fi facuta numai daca acesta nu are alte bunuri urmaribile sau daca are bunuri urmaribile ,dar nu pot fi valorificate.[Art.813(5) NCPC], aplicabil conform art.2(3) Codul de Procedura Fiscala"Unde prezentul cod nu dispune se aplica prevederile Codului de procedura civila."
Nu va poate fi luat apartamentul, mai ales ca nu aveti alte proprietati.
Temei juridic : art.154 alin(3) Cod de Procedura Fiscala "În cazul debitorului persoană fizică nu poate fi supus executării silite spaţiul minim locuit de debitor şi familia sa, stabilit în conformitate cu normele legale în vigoare."
Practic sunt doar amenzi administrative (de la dosare cu NUP) in valoare de vreo 4.000 lei ....pe care nu le-am platit si pt care ANAF mi-a pus poprire la Banca... si mi-a trimis SOMATIE si TITLU EXECUTORIU .
Mentionez ca apartamentul pe care vreau sa-l cumpar este singura mea proprietate personala, mobila si imobila !
Deci ... specificand cele de mai sus...
1. Exista riscul ca ANAF sa imi puna sechestru pe imobil si sa raman fara casa ?
2. Daca da...cam cat timp ma mai pasuieste ANAF-ul sa achit amenzile...dupa emiterea sechestrului asigurator ?
Stiu ca poate parea naiva ingrijorarea mea... dar cum nu m-am confruntat cu asemenea probleme pana acum... va multumesc pt orice raspuns.
Executare silita
adriana1234
Sotul s-ar putea sa ajunga in situatia de executare silita pentru o suma de bani.
Intrebare: apartamentul in care locuim este pe numele meu, cumparat inainte ... (vezi toată discuția)