Buna ziua. De aproximativ un an am fost executata silita pt un credit restant si am o poprire pe salariu care vireaza lunar banii in contul bancii. Am o proprietate pe care vrea cineva sa mi-o lase si nu stiu cum e mai bine sa fac .... testament sau donatie. Intrebarea este daca executorul judecatoresc poate sa puna sechestru sau sa mi-o ia in vre-un fel?
MULTUMESC ANTICIPAT SI ASTEPT SUGESTII.
daca datoria depaseste 10 mii de lei si va e donat bunul, poate fi vandut in cadrul executarii silite.
Daca va lasa mostenire, poate achitati datoria pana ce cel ce vi-l lasa decedeaza.
Pe de alta parte, daca vi l-ar dona, ati fi proprietar de-acum. Prin testament, mostenirea nu prea e sigura, testatorul poate sa faca cate un testament in fiecare zi.
Daca va face donatie ,inseamna ca, bunul devine proprietatea dvs. si poate fi executat silit conf.art.813(5)NCPC"In cazul titlurilor executorii privitoare la creante a caror valoare nu depaseste 10.000 lei,vanzarea bunurilor imobile ale debitorului poate fi facuta numai daca acesta nu are alte bunuri urmaribile sau daca are bunuri urmaribile ,dar nu pot fi valorificate."
Daca va face testament,bunurile vor devine proprietatea dvs. la decesul testatorului.