avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 448 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită executare silita in curs si proprietate mostenita
Discuție deschisă în Executare silită

executare silita in curs si proprietate mostenita

Buna ziua. De aproximativ un an am fost executata silita pt un credit restant si am o poprire pe salariu care vireaza lunar banii in contul bancii. Am o proprietate pe care vrea cineva sa mi-o lase si nu stiu cum e mai bine sa fac .... testament sau donatie. Intrebarea este daca executorul judecatoresc poate sa puna sechestru sau sa mi-o ia in vre-un fel?
MULTUMESC ANTICIPAT SI ASTEPT SUGESTII.
Cel mai recent răspuns: DAN POPESCU , Avocat 12:05, 13 Decembrie 2015
daca datoria depaseste 10 mii de lei si va e donat bunul, poate fi vandut in cadrul executarii silite.
Daca va lasa mostenire, poate achitati datoria pana ce cel ce vi-l lasa decedeaza.
Pe de alta parte, daca vi l-ar dona, ati fi proprietar de-acum. Prin testament, mostenirea nu prea e sigura, testatorul poate sa faca cate un testament in fiecare zi.
Daca va face donatie ,inseamna ca, bunul devine proprietatea dvs. si poate fi executat silit conf.art.813(5)NCPC"In cazul titlurilor executorii privitoare la creante a caror valoare nu depaseste 10.000 lei,vanzarea bunurilor imobile ale debitorului poate fi facuta numai daca acesta nu are alte bunuri urmaribile sau daca are bunuri urmaribile ,dar nu pot fi valorificate."
Daca va face testament,bunurile vor devine proprietatea dvs. la decesul testatorului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Care este suma minimă pentru executare silită imobiliară? ... Ionica Porumbel Ionica Porumbel Care este suma minimă pentru executare silită imobiliară? Baza legală. (vezi toată discuția)
Somatie executare silita cheltuieli de judecata- plata esalonata Adrianflorina81 Adrianflorina81 am primit o somatie pentru o executare silita a unor cheltuieli de judecata, sunt de acord sa le platesc dar nu am de unde toata suma in intregime in valoare ... (vezi toată discuția)
Poprire pe pensie în derulare din 2010. pot achiziționa un imobil în aceste condiții sau risc să fie executat? Dangiel68 Dangiel68 Am fost executat silit în anul 2010. De atunci plătesc, din pensie, 1/3 din cuantumul acesteia. Nu am avut imobile în proprietate. Acum, după 8 ani, vreau ... (vezi toată discuția)